Sarmale cu carne de purcel

Sarmale cu carne de purcel

Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce.

Noi va propunem o reteta de sarmale cu purcel si varza dulce, care poate fi preparata atunci cand nu aveti la indemana varza murata. Daca doriti, puteti combina carnea de porc cu cea de vita.

Ingrediente:

- o varza mare sau 2 mijlocii,
- 750 g carne macra,
- o felie paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 g untura,
- sare, piper,
- marar tocat, 1 crenguta mica de cimbru,
- foi de dafin,
- 6 rosii sau 2 linguri bulion,
- un litru bors,
- cateva felii de afumatura optional.

Mod de preparare:

1

Se toaca carnea de porc simpla sau in combinatie cu cea de vita, dupa preferinte si se amesteca cu orezul, verdeata tocata marunt, sarea si piperul dupa gust.

2

Separat se caleste in untura ceapa taiata marunt.

3

Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza. Se taie cotorul de la fiecare foaie si se oparesc cu bors, tinandu-le pana se inmoaie.

4

Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste camea pentru sarmale.

5

Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza taiata in cratita, apoi se asaza sarmalele una linga alta si un al doilea rand, daca ies mai multe.

6

Intre randuri se asaza felii de rosii, dar si 1-2 foi de dafin. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata si cine doreste poate pune intre randurile de sarmale cateva felii de afumatura (kaizer).

7

Se adauga cateva linguri de bors, fiert separat, strecurat si indoit cu apa ca sa nu fie prea acru, rosiile taiate felii sau putin bulion de rosii sau de ardei si o lingura buna de untura.

8

Se lasa sa fiarba deasupra pe aragaz, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama atat cat trebuie.

9

Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie pregatite din ajun.

Mod de servire:

Puteti servi sarmalele cu mamaliguta, ardei iute si smantana (optional).

Etichete: sarmale, carne, purcel, varza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de...
Carnea de purcel cu varza dulce este un preparat traditional romanesc la fel de apetisant ca si...
Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...