Cum sa faci TOCANITA de MIEL

Cum sa faci TOCANITA de MIEL

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

- o ceapa mare;

- o jumatate de ardei gras rosu;

- o lingurita de pasta de ardei dulce;

- un varf de lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra);

- o lingurita boia dulce;

- o jumatate de legatura de patrunjel;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- 4 linguri ulei.

Mod de preparare:

- taie carnea cubulete mici.

- pune multa apa la fiert. Cand clocoteste pune cubuletele de carne in ea si lasa-le 5 minute sa se opareasca.

- scurge cubuletele cu o strecuratoare, apoi da-le sub jet de apa rece si spala-le bine.

- pune carnea deoparte.

- incinge uleiul intr-o oala si caleste in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Sosul va iesi fin.

- cand s-au inmuiat legumele, ia oala de pe foc, adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei si boiaua.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste. Preparat din maruntaie de...
Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon. Ingrediente: ...
Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane. Ca orice tip de carne...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare