Cum sa prepari un curcan suculent

Cum sa prepari un curcan suculent

Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau fierbere.

Acest tip de carne are tendinta de a se usca, asadar este foarte important de stiut ce puteti face pentru a o pastra suculenta.

Iata cum puteti prepara un curcan umplut la cuptor, suculent si delicios:

Ingrediente:
Un curcan de marime potrivita

Umplutura
Unt
Ulei de masline
Supa de curcan
Condimente dupa gust

Ustensile necesare:
• Un termometru special
• O pipeta pentru intinderea sosului
• O pensula
• O tava

Mod de preparare:

• Curatati curcanul, intindeti putin unt sau ulei pe suprafata pielii si lasati-l la frigider peste noapte.

• Pregatiti umplutura din paine, legume taiate cubulete, oua si condimente cu o seara inainte si pastrati-o la frigider, peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

• Umpleti ¾ din interiorul curcanului, deoarece umplura se va umfla la cuptor si nu este de dorit ca aceasta sa dea pe dinafara.

• Intindeti unt sau ulei pe toata suprafata pielii curcanului si presarati sare.

• Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si introduceti un termometru special intre piciorul si pieptul curcanului. Cand umplutura va ajunge la 75 de grade si curcanul la 85 de grade Celsius, veti stii ca este bine gatit.

• Preparati un sos, din 3 cani de suc proaspat de portocale, o lingurita de ghimbir proaspat razuit si o lingura de zahar brun. Puneti sosul intr-o cratita si dupa ce da in clocot, adaugati o pasta obtinuta din 3 linguri de suc de portocale si 2 linguri de amidon de porumb, amestecand in continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Sosul este gata cand capata o consistenta vascoasa si nu mai are gust de amidon crud.

• Scoateti curcanul din cuptor o data la 30-45 de minute, pentru a-l unge cu unt si pentru a turna supa de curcan de-asupra. Miscati-va rapid pentru a nu intrerupe procesul termic timp indelungat. Curcanul va fi gata cand umplutura atinge temperatura mentionata mai sus.

• Acoperiti partile curcanului usor rumenite cu folie de aluminiu, pentru ca acestea sa nu se arda.

• Inainte cu 30 de minute de a scoate curcanul din cuptor, turnati sosul de portocale de-asupra.

Veti obtine astfel un curcan umplut, suculent si delicios. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...