Cum se gatesc coastele de porc

Cum se gatesc coastele de porc

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Pasul 1: pregatirea.

Trage membrana de pe coaste. Coastele le cumparam cu o membrana albicioasa, situata pe partea inferioara a carcasei, care se mesteca greu daca o pastrati. Este usor de scos: doar pune degetele sub membrana si trage. Foloseste un cutit daca ai nevoie de ajutor.

Decide cum asezonezi coastele. Poti incepe cu o usoara asezonare cu sare si piper si adaugi sosul mai tarziu, sau poti folosi un amestec de condimente uscate cu care freci coastele si le lasi peste noapte. Indiferent care metoda o folosesti, coastele vor iesi aromate si delicioase.

Daca folosesti amestecul uscat, trebuie sa pregatesti totul cu o zi inainte pentru ca aromele sa patrunda in carne peste noapte. Pui carnea frecata in folie de aluminiu si o lasi in frigider pana o gatesti a doua zi.

Iata un amestec simplu de condimente uscate cu care sa asezonezi coastele pentru a avea o aroma deosebita si un gust picant. Doar amesteci condimentele si le freci pe coaste:
- 2 linguri de sare 1 lingura praf de chili
- 1 lingurita de piper negru
- ½ lingurita piper cayenne
- ½ lingurita boia de ardei afumat
- ½ lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita praf de usturoi

Pasul 2. Pregateste cuptorul si tava.

Incalzeste cuptorul la 250 de grade.

Alege o tava mare, adanca in care coastele sa incapa confortabil intr-un singur strat.

Pune o folie de aluminiu in tava si lasa marginile mai lungi la cele doua capete. Este important sa te asiguri ca tava este destul de adanca. Coastele vor produce sucuri si nu doresti sa curga din tava. Poti folosi o tava din sticla sau metal.

Se toarna un deget de apa in tava. Acest lucru va face carnea mai moale si va preveni arderea coastelor. Apa se toarna direct peste folia de aluminiu.

Pune coastele in tava. Asezi coastele cu partea carnoasa deasupra. Acopera tava cu folie de aluminiu, pentru a forma un cort. In primul rand , ridici capetele lasate mai lungi de la folia din tava, apoi le pui cu marginile foliei de sus in asa fel incat aburii sa nu poata iesi din tava. Asigura-te ca nu sunt gauri.

Aseaza tava in cuptor si fierbe timp de 2 ½ ore. Pastreaza coastele acoperite.

Coastele vor fi gata atunci cand carnea cade cu usurinta de pe os, cand este intepata cu o furculita.

Pasul 3. Finalizarea.

Pregateste sosul barbecue daca iti place. Ai posibilitatea sa folosesti sos de la magazin sau sa-l prepari acasa. Vei adauga sosul la final dar poti incepe cand coastele sunt inca in cuptor.

Daca vrei sa faci propriul tau sos, urmeaza acesti pasi:
- Gateste ¼ cana de ceapa taiata marunt intr-o cratita cu un pic de ulei.
- Adauga ½ cana ketchup, ulei de masline 1 lingura, otet de mere 1 lingura, 1 lingura sos fierbinte, 2 linguri zahar brun, sare si piper.
- Se fierbe amestecul intre 15 minute si ½ ora amestecand din cand in cand.

Scoate coastele din cuptor si scoate folia. Pentru a da coastelor un exterior crocant, este necesar sa se scoata folia de sus.

Aprinde gratarul. Metoda aceasta se foloseste pentru a incheia gatitul coastelor. Gratarul va face o crusta crocanta, care va da o savoare desebita coastelor.

Stropeste coastele cu sos barbecue. Poti turna direct peste ele in tava. Pune coastele pe gratar inca 5 minute in cuptor, descoperit si gateste pana cand vor fi crocante pe ambele parti.

Servirea coastelor. Serveste fiecare invitat cu cateva coaste si serveste sos barbecue in plus, daca se doreste.

Etichete: coaste porc, reteta, cuptor, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate...
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Cega este buna in orice combinatie. Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau...