Cum se prepara umplutura pentru curcan

Cum se prepara umplutura pentru curcan

Carnea de curcan constituie o alternativa la cea de porc, mai ales de sarbatori, cand pregatim multe feluri de mancare.

Curcanul umplut este o reteta ideala de Craciun. Iata cum se prepara umplutura:

Ingrediente ( pentru 15 portii):

• 2 franzele
• 115 g de unt
• 20 ciuperci champignon
• 20 ciuperci pleurotus
• 4 tije mari de telina
• 2 cepe albe
• 3 catei de usturoi
• ¼ cana de patrunjel proaspat sau  ⅛ cana de patrunjel uscat
• ¼ cana de frunze de salvie proaspete sau ⅛ cana de salvie uscata
• 1.2 l de supa de pui
• sare si piper, dupa gust
• Optional puteti folosi carnati, nuci, alune, branza de capra sau fructe.

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 135ºC.

Taiati painea in cuburi, de aproximatv 2 cm.

Prajiti painea. Puneti cuburile pe o tava si introduceti-le in cuptorul preincalzit, pana cand se usuca (10-15 min.)

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o...
Un somn odihnitor sta la baza bunei functionari a intregului organism. Iata ce alimente sunt indicate si...