Cum sa prepara un degresant natural

Cum sa prepara un degresant natural

Prepararea produselor de curatenie acasa prezinta o serie de avantaje, cum ar fi faptul ca stiti de ingrediente contin si puteti evita mirosurile intepatoare, rezidurile neplacute si iritantii ce provoaca alergii.

Mai mult, daca preparati asa ceva voi insiva, puteti economisi bani, deoarece ingredientele folosite sunt ieftine si simple, precum lamaia, bicarbonatul de sodiu si otetul. Iata cum se prepara un degresant natural:

Degresant cu ulei esential de lamaie. Amestecati 2 cani de apa calda, cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si 20 de picaturi de ulei esential de lamaie. Pulverizati acesasta solutie pe grasime si stergeti cu un prosop de hartie.

Degresant cu ulei esential de portocala. Amestecati 100 g de bicarbonat de sodiu, cu 50g de sapun natural lichid pe baza de uleiuri naturale si adaugati 20-25 de grame de ulei esential de portocala.

Umeziti suprafata ce necesita curatare, puneti pasta degresanta pe un burete si frecati pana cand murdaria dispare. Stergeti apoi suprafata cu un prosop de hartie.

Degresant pe baza de ulei esential de citrice. Amestecati jumatate de cana de sare, cu  400g de bicarbonat de sodiu si un sfert de cana de apa, intr-un bol, pentru a forma o pasta degresanta. Intindeti pasta pe grasime si lasati-o sa patrunda in aceasta. Amestecati apoi ¾ cana de otet distilat cu 10 picaturi de ulei esential de citrice intr-un recipient cu pulverizator. Agitati bine recipientul si pulverizati solutia peste pasta. Stergeti suprafata cu un prosop de hartie.

Degresant pe baza de otet si coaja de citrice. Puneti cojile de la 6 bucati de grapefruit, 8 portocale si 12 lamai sau limete intr-un borcan si turnati otet distilat pana cand acestea sunt complet acoperite. Puneti capacul pe borcan si lasati solutia sa stea timp de 2 saptamani. Scoateti apoi cojile de citrice si strecurati solutia, punand-o inapoi in acelasi borcan. Amestecati parti egale de apa si otet de citrice intr-un recipient cu pulverizator si folositi acest degresant pentru curatarea suprafetelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....