Cum sa faci un aranjament din trandafiri intr-o vaza

Cum sa faci un aranjament din trandafiri intr-o vaza

Pentru a concepe un aranjament din trandafiri proaspeti, nu este nevoie sa cumparati trandafiri scumpi de la florarie. Puteti aranja acasa, cu usurinta o duzina de trandafiri pe care ii cumparati de la supermarket.

1

Umple vaza pe trei sferturi cu apa calduta. Pentru a prelungi longevitatea trandafirilor, se amesteca un aditiv pentru flori taiate. Cu cat apa este mai calduta, cu atat mai repede se vor deschide trandafirii. Trandafirii colorati se deschid mult mai repede decat trandafirii rosii, care au fost tratati pentru deschidere lenta.

2

Aranjati verdeata tinand-o pe cea mai inalta in mijloc iar pe celelalte le aranjati in jurul ei. Verdeata ar trebui sa se sprijine de marginea vazei fara sa se miste. In cazul in care verdeata nu este stabila, aranjamentul nu va rezista. Daca aveti nevoie de mai multa verdeata, puneti-le acum si umpleti golurile. Acest lucru se poate face cu o jumatate de legatura de frunze de feriga la un aranjament dintr-o duzina de trandafiri.

3

Alegeti dumneavoastra cel mai inalt, mai drept si cel mai inchis trandafir pentru primul loc. Ar trebui sa fie de la 1 la 1 ½ ori inaltimea vazei. Acest lucru va stabili inaltimea si latimea aranjamentului.

4

Scufunda tija in apa calduta apoi taie oblic pentru inaltimea perfecta. Puneti-l in centrul vazei.

5

Selectati urmatorii 5 trandafiri in functie de inaltimea trandafirului din mijloc. Taiati orice spin inainte de a introduce trandafirul in verdeata.

6

Tineti trandafirii in asa fel incat capul lor sa ajunga pana la partea de jos a capului celui din mijloc.

7

Taiati toti trandafirii oblic, la inaltimea masurata. Puneti-i in jurul celui din centru lasand spatiu egal intre ele si vaza. Masurati cei 6 trandafiri ramasi in asa fel incat sa fie mai scurti decat cel mai inalt trandafir cu o lungime intre 10,2 si 15,2 cm. Trandafirii vor fi asezati asa incat partea de jos a capului lor sa fie la gura vazei. Se taie toti oblic la aceeasi lungime.

8

Aranjati trandafirii in asa fel incat din orice unghi te-ai uita sa se vada. Daca vreun trandafir nu sta exact in locul in care doriti, este de asemenea in regula.

9

Alegeti cel mai frumos, cel mai mare, cel mai deschis trandafir si puneti-l in mijlocul fetei aranjamentului. Chiar daca restul sunt aranjati in jur, veti avea o fata.

10

Puteti sa-l taiati putin mai scurt si sa-l puneti inapoi si veti avea un punct focal fiind cel mai scurt din vaza.

11

Completati locurile goale cu flori de umplere. Nu puneti nici prea multe pentru ca va arata prea rotund si plin. Culoarea trebuie sa fie distribuita uniform iar intre flori sa fie spatiu.

12

Acordati atentie florii focal din fata care are tija mai scurta. Floarea de umplere va incadra si va accentua alte flori dar trebuie sa fie intotdeauna mai mica si mai scurta decat floarea principala, trandafirul.

13

Indepartati-va de aranjament pentru a va asigura ca nu vedeti „gauri” care au nevoie de un pic de culoare.

14

Uitati-va la aranjament de la nivelul la care acesta va fi plasat. In cazul in care este pe o masa joasa , veti vedea mai mult partea de sus decat cea de jos. Daca va fi la inaltime , asigurati-va ca arata bine din partea de jos. Completati suplimentar cu verdeata , fundite sau tije de flori pentru a nu aparea goluri intre flori.

15

Bucurati-va de aranjamentul facut.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim...
Dulceata de trandafiri! Este imposibil sa nu fi auzit de ea. Cel mai probabil, ai si gustat-o....
Trandafirii sunt printre cele mai populare flori din gospodariile romanilor si nu numai! Indiferent de soi, ne...