Afla cum se face bavarezul de alune

Afla cum se face bavarezul de alune

Aceasta prajitura aromata poate fi preparata in orice sezon datorita faptului ca ingredientele din care este compusa se gasesc oricand.

Pentru cei care adora prajiturile cu fructe uscate, bogate in uleiurile eterice, bavarezul de alune constituie desertul adecvat.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
6 oua, 200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
150 grame alune prajite.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.

2

Se adauga in compozitie alunele prajite, curatate de pielita (dupa ce au fost prajite, se freaca cu un servet aspru) si sfaramate.

3

Se bate compozitia putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.

4

Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars. Ingrediente: 1/2 litru lapte, 250 grame zahar,...
O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca. Ingrediente: coaja...
Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori...