Afla cum se face crema de vanilie

 Afla cum se face crema de vanilie

O crema apetisanta, care imbogateste gustul croasantelor, tartelor si a altor preparate dulci este crema de vanilie.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina.

Mod de preparare:

1

Se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit.

2

Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele.

3

Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn.

4

Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca ceva timp crema cu o furculita.

5

Se intrebuinteaza la placinta cu crema, prajituri cu crema etc. Daca atunci cand este pe foc se observa ca crema are cristale de zahar, se da repede la o parte si se asaza cratita cu fundul in apa rece, adaugand si inauntru o lingura de apa rece.

6

Se bate apoi bine cu lingura sau cu telul, pana ce dispar grunjii. Se poate inlocui vanilia cu coaja rasa de lamaie sau de portocala. Aceasta se pune la inceput in lapte, care apoi se strecoara inainte de intrebuintare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu...
Un desert international cu tenta exotica este crema braziliana aromata cu esenta de cafea si vanilie. Ingrediente: ...
Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie. Ingrediente: 2 ½...