Afla cum se face glazura simpla de zahar

Afla cum se face glazura simpla de zahar

Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.

Ingrediente:

500 grame zahar,
o lingura de glucoza,
rom sau vanilie.

Mod de preparare:

1

Se pune intr-un cazanel zaharul cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se tine pe marginea masinii, amestecand usor pana ce s-a topit zaharul.

2

Se adauga glucoza, se da cazanelul la foc bun si se lasa sa fiarba fara sa mai amestecam cu lingura. Avem grija cand fierbe siropul sa stergem marginile cu o carpa curata inmuiata in apa rece.

3

Acesta operatie se face pentru a dizolva broboanele de zabar ce se lipesc de peretii cazanelului in timpul fiertului si care uscandu-se cad inauntru si fac sa se zahariseasca siropul.

4

Aceasta este destul de legat atunci cand luam o picatura de sirop intre degete si il simtim ca un clei gros.

5

Se da la o parte si se stropeste siropul cu cateva picaturi de apa, ca sa nu se prinda o pojghita deasupra. Se lasa sa se raceasca cat putem tine degetul si se amesteca cu o vergea de lemn, adaugand siropul din margine spre mijloc si frecand mereu pana se albeste.

Pagina 1/2
Etichete: glazura, glazura zahar, tort

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O glazura fara coloranti, usor de obtinut acasa este glazura de zahar ars. Ingrediente:50 grame zahar, 2...
Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar...
O glazura la minut fara foc, folosita la imbracarea produselor de cofetarie este glazura de cafea cu...