Pasi de urmat:
Se taie bucati ciocolata, se pune intr-o cratita mica sa se topeasca intr-alt vas cu apa abia calda, ferind sa intre vreo picatura de apa, care ar face-o imediat sa se zahariseasca.
Se amesteca usor continuu, se da la o parte si se intrebuinteaza numai dupa ce s-a racorit.
Daca se intrebuinteaza prea calda, ciocolata are un ton mat dupa ce s-a intarit. In cazul cand ciocolata este prea groasa, se mai poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao (se gaseste de vanzare la drogherii sau farmacii).
In aceasta ciocolata topita, dar aproape rece, se introduc bomboanele pe care vrem sa le glasam: caramele de ciocolata, bucatele de nuga, coaja zaharisita de portocala, castane zaharisite etc. precum si pesmeti, cornete etc. folosindu-ne de o furculita anume, dreapta si cu trei dinti.
Mod de pastrare:
Bomboanele sau pesmetii glasati se asaza la rand pe foi de hartie alba si se pun la rece, ca sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, se desprind usor de pe hartie.