Cuvertura de ciocolata pentru pesmeti si bomboane

Cuvertura de ciocolata pentru pesmeti si bomboane

Ciocolata utilizata este anume pentru glasat.

Pasi de urmat:

1

Se taie bucati ciocolata, se pune intr-o cratita mica sa se topeasca intr-alt vas cu apa abia calda, ferind sa intre vreo picatura de apa, care ar face-o imediat sa se zahariseasca.

2

Se amesteca usor continuu, se da la o parte si se intrebuinteaza numai dupa ce s-a racorit.

3

Daca se intrebuinteaza prea calda, ciocolata are un ton mat dupa ce s-a intarit. In cazul cand ciocolata  este prea groasa, se mai poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao (se gaseste de vanzare la drogherii sau farmacii).

4

In aceasta ciocolata topita, dar aproape rece, se introduc bomboanele pe care vrem sa le glasam: caramele de ciocolata, bucatele de nuga, coaja zaharisita de portocala, castane zaharisite etc. precum si pesmeti, cornete etc. folosindu-ne de o furculita anume, dreapta si cu trei dinti.

Mod de pastrare:

Bomboanele sau pesmetii glasati se asaza la rand pe foi de hartie alba si se pun la rece, ca sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, se desprind usor de pe hartie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...
Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare....
Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea,...