Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi.
Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi.
Pentru a obtine aceasta dulceata, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Mod de preparare:
- o farfurie adanca si plina de fragi,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie.
Mod de pregatire:
Se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi.
Nu se spala decat daca este neaparat necesar si in acest caz se pun pe o sita sau pe un servet curat, uscat, sa se scurga bine de apa.
Trebuie o farfurie adanca plina de fragi. Se pune la foc zaharul cu trei pahare de apa.
Se tine tingirea la foc mic, pana se topeste tot zaharul.
Se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa fiarba pana se leaga zaharul, astfel incat dand drumul la o picatura de sirop intr-o cescuta cu apa foarte rece, picatura sa nu se dizolve imediat, ci sa se intareasca, putand fi luata intre degete.
Se ia de cateva ori spuma ce se ridica la suprafata. Se pun fragii. se lasa sa dea un clocot si se ia tingirea cu totul de pe foc, lasand-o la o parte un sfert de ora, ca sa-si lase fragii toata zeama lor in sirop.
Se pune din nou tingirea la foc. Se ia spuma cand da in clocot. Se adauga zeama de la o lamaie.
Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute.
Dupa ce se racoreste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
De asemenea, cazanelul trebuie sa fie smaltuit ca sa nu cocleasca stand de pe o zi pe alta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.