Dulceata de trandafir

Dulceata de trandafir

Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.

Ingrediente:

- 250 g petale de trandafir,
- 1 1/4 kg zahar,
- 1/2 lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi.

2

Se aleg petalele una cate una, rupand capatul alb, apoi se vantura usor sau se cern, ca sa nu ramana deloc praf galben printre ele.

3

Se freaca cu mana 150 grame frunze alese, cu jumatate lingurita sare de lamaie pisata, usor, pana se fac rosii si cu grija sa nu se rupa petalele.

4

Se tin la rece. Frunzele ramase (se pot intrebuinta si cele mai vestede sau patate) se fierb cateva minute cu 1 litru apa, se lasa sa se raceasca.

5

Se strecoara printr-o panza. Se pun in tingirea de dulceata trei pahare de zeama bine limpezita, cu 1,250 kg zahar.

6

Dupa ce s-a topit zaharul, se pun frunzele frecate cu sare de lamaie, se impinge tingirea pe foc iute, se lasa sa fiarba bine, pana se leaga cat trebuie.

7

Se adauga putina zeama de lamaie, se ia spuma si se incearca pe o farfurioara.

8

Cand sunt gata, se toarna intr-un castron foarte curat sa se raceasca.

9

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o multime de retete pentru dulceata de cirese. Cam orice soi de cirese se potriveste pentru...
Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...
Dulceata de trandafiri! Este imposibil sa nu fi auzit de ea. Cel mai probabil, ai si gustat-o....