Gogosi dospite cu stafide si rom

Gogosi dospite cu stafide si rom

Gogosile sunt un desert preparat de majoritatea gospodinelor pentru simplul fapt ca atunci cand ai pofta de ceva dulce, acestea se obtin repede, fara prea mult efort.

Ingrediente:

500 grame faina,
o ceasca lapte,
o lingura unt,
2 oua,
drojdie cat o nuca,
o lingura rom,
25 grame stafide,
o lingurita rasa de sare,
untura pentru prajit,
o lingura zahar vanilat.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte, romul, stafidele si sare.

2

Se bate totul bine cu o lingura, pana se desfac toti cocolosii si compozitia are aspectul unei creme legate.

3

Se lasa sa creasca o ora. Se ia cu lingura din aluat si se da drumul in untura clocotita.

4

Se rumenesc gogosile pe ambele parti.

Mod de prezentare si servire:

Se asaza pe o farfurie unele peste altele si se presara cu zahar vanilat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie. Ingrediente: 2 ½...
Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat...
Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata. Ingrediente: un...