Lapte de pasare cu vanilie si rom

Lapte de pasare cu vanilie si rom

Acest desert clasic este o crema usoara, aromatizata cu rom si vanilie care se poate servi rece daca este vara si cald daca este iarna.

Ingrediente:

un litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
vanilie,
o lingurita fecula (sau faina),
o lingura rom.

Mod de preparare:

1

Se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia.

2

Se bat intr-un castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 grame de zahar pisat, batandu-se din nou pana se tine albusul tare.

3

Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita pe foc mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocote.

4

Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura in cratita cu lapte, cu ajutorul unei lingurite.

5

Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita.

6

Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga.

Pagina 1/2
Etichete: lapte, lapte pasare, vanilie, rom

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte. ...
Citeste prospectul medicamentului Milumil 3 cu probiotice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Milumil 2 cu prebiotice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...