Peltea de caise

Peltea de caise

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada.

Ingrediente:

- un kg caise,
- un kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se pun sa fiarba caisele spalate, nu prea coapte cu 1 1/4 litru de apa.

2

Se pot adauga si cojile spalate de la caise curatate pentru dulceata.

3

Se lasa sa fiarba vreo ¾ de ora.

4

Se da la o parte sa se racoreasca si in acelasi timp sa se limpezeasca zeama.

5

Se strecoara cu grija, ca sa nu se tulbure, printr-un tifon des sau printr-o sita pentru care s-a pus un strat subtire de vata.

6

La 1 litru de zeama strecurata se adauga 1 kg de zahar, se lasa pe foc mic pana se topeste, se pune apoi sa fiarba la foc iute si se ia spuma cu grija, de cate ori se ridica.

7

Se lasa sa fiarba pana se leaga ca pentru serbet.

8

Se incearca daca este gata punand putina peltea pe o farfurioara.

9

Dupa ce s-a racit, se desparte cu lingurita in doua, formand o carare.

10

Daca nu se uneste la foc, pelteaua este gata.

11

In acest timp, se da tingirea la o parte, ca sa nu mai fiarba siropul.

12

Cand este trecuta de fiert, pelteaua devine cleioasa.

13

Se toarna fierbinte in borcane, avand grija sa invelim borcanul cu o carpa uda ca sa nu se sparga, daca este de sticla.

Pont:

Din caisele ramase se poate face marmelada.

Pelteaua de caise este o reteta usoara, cu grad minim de dificultate, de aceea poate fi pusa in practica de orice gospodina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi...
Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase...
Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se...