Pere in sirop cu crema de ciocolata

 Pere in sirop cu crema de ciocolata

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru perele cu crema de vanilie, cu mentiunea ca in loc de vanilie se foloseste cacao.

De asemenea, procesul tehnologic este similar.

Ingrediente:

6 pere frumoase,
4 linguri de zahar pentru sirop.

Crema:

½ litru lapte,
150 grame zahar,
3 galbenusuri,
½ lingura de faina,
vanilie,
o lingura de rom,
250 grame frisca batuta,
2 linguri de cacao.

Mod de preparare:

1

Se aleg pere frumoase, se curata si se taie in jumatati. Se indeparteaza mijlocul cu semintele.

2

Se fierb in sirop de zahar, se scurg si se asaza pe farfuria de servit, pe margine, astfel incat sa formeze ca o bordura.

3

La mijloc se asaza frisca batuta cu zahar. Dinainte se pregateste crema de vanilie din lapte, zahar, galbenusuri, vanilie, faina, rom si doua linguri de cacao.

4

Dupa ce s-a racorit se toarna cu lingura peste pere, asa fel ca sa le acopere.

Etichete: pere, sirop, crema ciocolata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca pentru pregatirea acestei retete folositi jumatati de pere din compot, nu mai este nevoie sa fierbeti...
Pentru a desavarsi gustul perelor, puteti folosi nuci pisate sau alte ingrediente la alegere. Acestea se introduc...
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate. Exista o multime de soiuri romanesti de...