Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca.
O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie, 350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ).
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.
Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.
Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa.
Se da la gheata cel putin doua ore. Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat.
In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.
Mod de servire:
Aceasta prajitura delicioasa se serveste rece, insotita de un pahar de sampanie sau suc (in cazul copiilor).
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.