Reteta : Caise pe orez

Reteta : Caise pe orez

O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez.

Pentru aceasta reteta puteti folosi caise proaspete, daca este vara sau caise din compot in celelalte anotimpuri.

Ingrediente:

4 cesti cu lapte,
o ceasca de orez,
un praf de sare,
3 linguri de zahar,
2 galbenusuri,
o lingura de unt,
12 caise frumoase,
4 linguri de zahar pentru sirop,
4 albusuri,
200 grame zahar.

Mod de preparare:

1

Se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert).

2

Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.

3

Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.

4

Se adauga o lingura de unt si doua galbenusuri. Se amesteca si se tine separat la cald.

Pagina 1/2
Etichete: caise, orez, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat. Preparatul poate...
O reteta atipica de Paste este pasca cu orez care este considerata o alternativa pentru pasca cu...
Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci! ...