Reteta: Chec cu rahat

Reteta: Chec cu rahat

Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat.

Ingrediente:

2 oua,
280 grame faina,
200 grame zahar,
150 grame ulei,
150 grame lapte,
½ lingurita de bicarbonat,
4-5 bucati de rahat,
½ pahar de nuci amestecate cu stafide,
coaja de portocala zaharisita.

Mod de preparare:

1

Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor.

2

Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele.

3

Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte din compozitie, se asaza bucatile de rahat (dupa ce au fost facute mici suluri cu mana) si se toarna restul de compozitie.

4

Se coace o ora la foc potrivit.

5

Pentru a obtine coaja de portocala zaharisita folosim portocale, cate dorim, si un sirop alb din 1 kg zahar, 1 litru apa, ½ baton de vanilie.

Pagina 1/3
Etichete: chec, rahat, chec economic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea bananelor nu este un lucru complicat si prin aceasta procedura puteti obtine o gustare sanatoasa, pentru...
Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa...