Reteta: Corabioare cu zahar vanilat

Reteta: Corabioare cu zahar vanilat

Corabioarele sunt un fel de fursecuri si se obtin din aluat cu unt.

Inainte de a fi puse in tava de cuptor pot fi portionate sub forma de romburi sau cercuri, dupa preferinte.

Ingrediente:

250 grame faina,
120 grame zahar vanilat,
2 galbenusuri,
2 lingurite apa rece,
200 grame unt proaspat,
un praf de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat.

2

Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece, untul proaspat taiat in bucati si un praf de sare.

3

Se framanta repede un aluat care se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca la rece.

4

Se intinde pe masa de aluat presarata cu putina faina, o foaie groasa de 1/2 cm.

5

Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tava, la foc potrivit, mai mult slab.

6

Nu trebuie sa se rumeneasca.

Pont: Aluatul de corabioare trebuie framantat repede la loc rece, pentru ca untul sa nu se inmoaie de caldura maini.

Etichete: corabioare, aluat unt, unt

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor...
Untul de arahide este delicios si hranitor, insa are si o serie de intrebuintari nebanuite. Iata 8...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...