Reteta: Gogosi cu vin

Reteta: Gogosi cu vin

Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.

Ingrediente:

un pahar de vin alb,
o lingura de unt,
o lingura de zahar,
200 grame faina,
4 oua,
un praf de sare,
untura pentru prajit,
zahar vanilat.

Mod de preparare:

1

Se pune la fiert un pahar de vin alb cu o lingura de unt.

2

Cand clocoteste, se trage pe marginea aragazului si se adauga faina bine cernuta, amestecand mereu pana se desprinde aluatul de pe cratita.

3

Se da deoparte si se freaca pana se racoreste.

4

Se adauga pe rand galbenusurile si zaharul. La urma se pun albusurile spuma.

5

Se ia din compozitie cu lingurita si se da drumul sa se rumeneasca in untura multa, fierbinte.

Mod de prezentare si servire:

Cand sunt gata, gogosile se presara cu zahar. Se servesc reci.

Etichete: gogosi, vin, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie. Ingrediente: 2 ½...
Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata. Ingrediente: un...
Gogosile sunt un desert preparat de majoritatea gospodinelor pentru simplul fapt ca atunci cand ai pofta de...