Reteta de toamna: Sufleu de castane

Reteta de toamna: Sufleu de castane

Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios care poate fi servit la ora cinei.

Ingrediente:

un kg castane,
o ceasca cu lapte, 250 grame zahar vanilat,
6 albusuri,
unt pentru uns forma,
o lingura de zahar.

Mod de preparare:

1

Se cresteaza coaja castanelor si se pun la fiert cu apa rece. Se lasa sa fiarba.

2

Se dau la o parte, se scot cate putine odata si se curata cat sunt foarte fierbinti.

3

Numai asa se poate lua usor pielita subtire de pe ele. Se fierb apoi cu apa pana se inmoaie.

4

Se scurg si se trec prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde.

5

Se pun apoi sa fiarba cu laptele si zaharul vanilat, amestecand mereu pana se face compozitia potrivit de groasa.

6

Se da de o parte sa se raceasca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu incetul cu castanele racorite. 

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta...
Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie. Ingrediente: o portocala mare, 100 grame zahar,...