Serbet de caise

Serbet de caise

Ca si celelalte retete de serbet cu fructe, serbetul de caise se prepara dintr-o cantitate egala de caise si zahar.

Ingrediente:

- 1 kg caise,
- 1 kg zahar,
- 1 lingurita zeama de lamaie,
- vanilie

Mod de preparare:

1

Se fierbe intr-un litru de apa 1 kg de caise, care pot fi inlocuite In parte cu cojile spalate de la dulceata de caise.

2

Se adauga la fiert si o mana de samburi sfaramati.

3

Cand apa s-a redus la jumatate se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se scurge printr-un tifon.

4

Din zeama limpezita se toarna 2 pahare peste 1 kg zahar. Se pune la fiert, se adauga vanilia.

5

Se ia spuma neagra care se ridica la suprafata si se sterg marginile tingirii cu o carpa curata, muiata in apa rece. Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece.

6

Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da la o parte de pe foc. Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.

7

Se acopera tingirea cu o carpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se fierbinte la frecat.

8

Se asaza tingirea pe un scaunel intors cu picioarele in sus astfel incat sa nu se miste la amestecat, si cu o vergea de lemn sau cu facaletul de mamaliga, se amesteca serbetul numai intr-o parte pana isi schimba culoarea, devenind ca un aluat potrivit de tare.

9

Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie. Se poate pune direct cu lingura In borcan, sau se mai framanta cu mana si se pune in borcan, apasandu-l cu pumnul ca sa nu ramana goluri de aer printre bucatile de serbet.

Etichete: serbet, serbet caise, caise

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...
Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat. Ingrediente: - 500 grame...