Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu floare de nufar.
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu floare de nufar.
Ingrediente:
- 500 grame flori de nufar,
- 1 kg zahar,
- 1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se aleg florile de nufar, se lasa numai foile galbene. Se oparesc cu 1 litru de apa, lasand sa dea cateva clocote.
Se dau la o parte sa se raceasca, acoperit ca sa nu dispara parfumul si se trec printr-o panza deasa.
Se pune la topit in tingirea de dulceata la foc foarte mic zaharul cu cu 3 pahare de zeama strecurata si limezita.
Cand zaharul s-a topit se impinge tingirea pe foc iute, la fiert.
Se ia spuma si se leaga ceva mai tare. Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi Iintr-o ceasca cu apa foarte rece.
Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua Intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc.
Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, Incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Cand fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul.
Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit se freaca cu facaletul.
Cand incepe sa se albeasca se toarna zeama de lamaie.
Sebetul obtinut din floare de nufar este un desert racoros care poate fi consumat atat iarna, cat si vara.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.