Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE

Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE

Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest cozonac este foarte potrivit pentru sarbatori si ocazii festive.

Ingrediente:

- 600 grame de faina;

- 2 oua;

- 150 grame de zahar pudra;

- 100 grame de unt;

- 200 mililitri de lapte;

- un plic de drojdie uscata;

- 2 pliculete de zahar vanilat;

- coaja rasa de lamaie si portocale;

- o fiola de esenta de rom;

- 100 grame de stafide;

- un praf sare.

Mod de preparare:

- vei cerne faina de doua-trei ori;.

- incalzeste laptele putin, amesteca-l cu za­harul, zaharul vanilat, esenta de rom si coaja de lamaie si de portocala.

- bate ouale cu praful de sare. 

- pune stafi­dele la inmuiat in putin coniac sau apa calduta cat sa le acopere.

- amesteca faina cu plicul de drojdie usca­ta, cu untul la temperatura camerei, cu ouale batute si laptele.

- framanta bine coca rezultata, aproximativ 45 minute, dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut aproximativ o ora.

- in timp ce aluatul creste, pune stafidele la scurs.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cozonacul este unul dintre ingredientele nelipsite de pe masa de Craciun! Astfel, pentru a va asigura ca...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...
Cozonacul umplut cu mac este o alternativa a coznacului traditional de casa. Daca pentru aluat se folosesc...