Cum sa faci prajitura Alba ca Zapada

Cum sa faci prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare. E o prajitura delicioasa, cu un aspect minunat, care va fi pe placul tuturor celor prezenti la masa.

Ingrediente foi:

– 10 linguri de lapte;

– 10 linguri de zahar;

– 10 linguri de ulei;

– o lingurita amoniac stins in otet;

– 2 oua;

– un praf de sare;

– faina;

Ingrediente crema:

– un litru lapte;

– 8 linguri rase de faina;

– 6 linguri rase de zahar;

– zeama si coaja de la o lamaie;

– o esenta de vanilie sau de rom;

– 200 grame de unt.

Mod de preparare aluat:

- dizolva zaharul in lapte.

- adauga, apoi, ouale, sarea, uleiul, amoniacul si amesteca.

- pune faina si framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare).

- vei coace foile pe dosul tavii, presarate cu faina.

Mod de preparare crema:

- amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si adauga zaharul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea,...
Ciorba de ied a la grec este considerata de catre maestrii bucatari una dintre cele mai bune...
Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase...