Ingrediente foi:
– 10 linguri de lapte;
– 10 linguri de zahar;
– 10 linguri de ulei;
– o lingurita amoniac stins in otet;
– 2 oua;
– un praf de sare;
– faina;
Ingrediente crema:
– un litru lapte;
– 8 linguri rase de faina;
– 6 linguri rase de zahar;
– zeama si coaja de la o lamaie;
– o esenta de vanilie sau de rom;
– 200 grame de unt.
Mod de preparare aluat:
- dizolva zaharul in lapte.
- adauga, apoi, ouale, sarea, uleiul, amoniacul si amesteca.
- pune faina si framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare).
- vei coace foile pe dosul tavii, presarate cu faina.
Mod de preparare crema:
- amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si adauga zaharul.
- restul de lapte pune-l la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
- cand laptele da in fiert, adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
- lasa la fiert pana cand compozitia se dezlipeste usor de vas, dupa care lasa la racit, amestecand din cand in cand.
- cand se racoreste, pune untul (la temperatura camerei) putin cate putin, amestecand energic .
- la final,adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta.
Asambleaza prajitura dupa cum urmeaza:
- pune o foaie in tava si repartizeaza crema uniform, pana se termina toate foile si crema.
- lasa prajitura, apoi, la rece, in frigider pana a doua zi cand o poti taia in romburi si pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!