Cum sa faci prajitura cu DOVLEAC si KIWI

Cum sa faci prajitura cu DOVLEAC si KIWI

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Dovleacul este deosebit de gustos si de sanatos si in interiorul unei prajituri. In aceste sens, astazi iti prezentam reteta pentru prajitura cu dovleac si kiwi:

Ingrediente:

- 450 grame de piure de dovleac ( obtinut de la un dovleac de aproximativ 1250 grame);

- o jumatate de cana zahar;

-125 grame de unt;

- o jumatate de lingurita de sare;

- o jumatate de lingurita praf de copt;

- un ou mare;

- o jumatate de lingurita esenta de vanilie;

- 600/700 grame de faina;

- o lingurita de bicarbonat de sodium;

- o jumatate de lingurita de scortisoara macinata;

- o jumatate de lingurita de ghimbir macinat;

- o jumatate de lingurita de nucsoara macinata;

- 350 mililitri de lapte condensat;

- ulei pentru uns tavile;

- 700/750 grame de zahar pudra cernut;

- 200 grame de branza crema;

- o lingurita de coaja rasa de portocala;

- 5 fructe proaspete de kiwi;

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite...
Dovleacul sau bostanul, cum i se mai spune in popor, reprezinta adevarata vedeta a lunii noiembrie. Este...
Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...