Cum sa faci prajitura cu DOVLEAC si KIWI

Cum sa faci prajitura cu DOVLEAC si KIWI

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Dovleacul este deosebit de gustos si de sanatos si in interiorul unei prajituri. In aceste sens, astazi iti prezentam reteta pentru prajitura cu dovleac si kiwi:

Ingrediente:

- 450 grame de piure de dovleac ( obtinut de la un dovleac de aproximativ 1250 grame);

- o jumatate de cana zahar;

-125 grame de unt;

- o jumatate de lingurita de sare;

- o jumatate de lingurita praf de copt;

- un ou mare;

- o jumatate de lingurita esenta de vanilie;

- 600/700 grame de faina;

- o lingurita de bicarbonat de sodium;

- o jumatate de lingurita de scortisoara macinata;

- o jumatate de lingurita de ghimbir macinat;

- o jumatate de lingurita de nucsoara macinata;

- 350 mililitri de lapte condensat;

- ulei pentru uns tavile;

- 700/750 grame de zahar pudra cernut;

- 200 grame de branza crema;

- o lingurita de coaja rasa de portocala;

- 5 fructe proaspete de kiwi;

- o rodie mare( circa o cana de seminte);

- 2 linguri suc de lamaie.

Mod de preparare:

- incepi cu prepararea piureului de dovleac. taie dovleacul in 2, curata-l de seminte si de fibre cu ajutorul unei linguri.

- unge o tava de cuptor cu ulei si tapeteaz-o cu folie de aluminiu, pe care o vei unge tot cu ulei.

- aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.

- da dovleacul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 minute sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja

- scoate dovleacul din cuptor si, dupa ce s-a racit putin , scoate miezul cu ajutorul unei linguri.

- pune miezul dovleacului intr-un mixer pentru a obtine un piure omogen.

- mixeaza zaharul cu untul la viteza medie pana devine cremos.

- adauga piureul de dovleac si amestaca pana devine omogen. Mixeaza in continuare cu esenta de vanilie si oul.

- separat, combina faina cernuta cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie,scotisoara,nucsoara si ghimbirul.

- adauga alternativ la compozitia cu dovleac faina si laptele condensat pana compozitia devine omogena.

- unge cu ulei si presara cu faina 2 forme rotunde pentru cuptor cu diametrul de 23 centimetri.

- toarna compozitia de blat in cele 2 forme, repartizand-o in mod egal.

- coace amestecul in cuptorul preincalzit la 160 grade, vreme de 45 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul blatului ramane curata.

- scoate blaturile din cuptor si lasa-le in forme 10 minute, apoi pune-le pe un gratar pana la racirea completa.

- mixeaza branza crema cu o cana de zahar pudra pana s-a omogenizat bine; adauga restul de zahar si coaja rasa de portocala si amesteca pana devine pufoasa.

- aseaza pe un platou primul blat si acopera-l cu aproximativ 2/3 din crema; acopera cu al doilea blat pe care-l ungi cu restul de crema.

- nu pune crema pe partile laterale ale prajiturii.

- decoreaza prajitura cu rondele de kiwi si seminte de rodie.

- se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite...
Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei...
Dovleacul poate fi folosit in placinta si alte retete , consumat fiert cu putin zahar sau fara,...