Cum sa recunosti MIEREA AUTENTICA

Cum sa recunosti MIEREA AUTENTICA

Mierea de albine reprezinta un deliciu culinar si o adevarata minune pentru sanatatea organismului uman. Asta daca e naturala...Daca e falsificata, poate chiar sa dauneze. Te invatam, astazi, cum sa distingi mierea autentica de cea contrafacuta.

1. Culoarea. Mierea are o culoare specifica, in functie de tip. Mierea de mana, spre exemplu, trebuie sa fie inchisa la culoare. Orice nuantare presupune un amestec de miere. In schimb, mierea de salcam este aproape incolora, daca e autentica. Daca nu se respecta acest fapt, mierea e amestecata. Practic, platiti cat nu face!

2. Ambalajul si eticheta. Igiena e sfanta, in cazul mierii naturale. Capacul si suprafata exterioara a borcanului trebuie sa fie perfect curate. Daca ti se lipeste mana pe borcan, e semn de fals! Nu cumpara asa ceva! Calitatea produsului e, cel mai probabil, indoielnica. Mai mult, daca borcanul n-are eticheta, e clar ca avem in fata un fake. Asta daca nu ai un prieten cu stupi, care-ti aduce un borcan de miere...Pe eticheta, informatiile vor fi complete: tipul de miere, cantitatea, datele de contact ale stupinei unde a fost produsa, perioada de valabilitate si conditiile in care trebuie pastrata.

3. Gustul. Degustarea mierii nu e simpla! Doar cei experimentati sau cei cu un gust foarte bine dezvoltat isi pot da seama de autenticitatea mierii. Gustul chimic se simte(daca il cunosti)! Aromele, conservantii sau zaharurile pot fi usor identificate intr-un produs contrafacut. De asemenea, gustul caramelizat inseamna ca mierea a fost incalzita sau amestecata cu zahar ars.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sinuzita consta in inflamarea acuta sau cronica a mucoasei care captuseste sinusurile nazale. Cand mucoasa este inflamata...
Cafeaua nu te ajuta doar sa te trezesti de dimineata ci si sa...slabesti! Bine, nu de una...
Mierea este un lichid dulce, produs de albine din nectarul adunat din flori, prin intermediul unui proces...