Cum se prepara rulada de dovleac

 Cum se prepara rulada de dovleac

Rulada de dovleac este o prajitura foarte gustoasa, care contine ingrediente simple si este usor de preparat, dupa cum urmeaza:   

Ingrediente

Pentru blat
• 3 oua separate
• 1 cana de zahar
• 2/3 cana de dovleac fiert
• 3/4 cana de faina
• 1 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita praf de scortisoara
• 1/4 lingurita praf de nucsoara
• 1/4 lingurita de sare

Pentru umplutura
• Un pachet de crema de branza moale
• 2 linguri de unt moale
• 1 1/4 cana de zahar pudra
• 1/2 lingurita de extract de vanilie

Metoda de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius si tapetati o tava de copt patrata cu hartie cerata. Ungeti hartia de copt cu ulei vegetal, pentru ca blatul sa nu se lipeasca.

2

Amestecati galbenusurile cu jumatate de cana de zahar si cu dovleacul, pana cand zaharul se topeste si toate ingredientele sunt amestecate bine.

3

Bateti albusurile spuma moale, adaugati jumatate de cana de zahar si bateti-le in continuare, pana cand obtineti o spuma tare.

4

Amestecati usor galbenusurile si albusurile, cu ajutorul unei spatule si adaugati faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea, amestecate in prealabil. Folositi spatula pentru a amesteca usor toate ingredientele, obtinand astfel compozitia de blat.

5

Turnati compozitia in tava si folositi spatula pentru a o uniformiza. Coaceti prajitura timp de 15 minute si lasati-o sa se raceasca timp de 5 minute.

6

Transferati blatul pe o hartie de copt mai mare decat suprafata acestuia, pe care ati pudrat niste zahar praf in prealalbil, cu grija, pentru ca acesta sa nu se rupa.

7

Rulati blatul cu ajutorul unui prosop de bucatarie si lasati-l sa se raceasca complet, invelit in acesta, pentru ca sa nu se rupa mai tarziu, cand adaugati crema.

8

Pentru a obtine crema, amestecati crema de branza, intr-ul bol, pana cand aceasta capata o textura aerata, moment in care trebuie sa adaugati untul si sa continuati sa amestecati ingredientele pana cand crema devine omogena.

9

Adaugati zaharul pudra si continuati sa amestecati crema. Gustati compozitia si adaugati zahar daca este necesar.
Adaugati vanilia si continuati sa amestecati crema, pana cand aceasta devine usoara si aerata.

10

Desfasurati blatul si adaugati crema, pe mijlocul acestuia si cu ajutorul unui cutit lat sau a unei spatule intindeti crema pe toata suprafata, lasand cativa centimetri neacoperiti la margine.

11

Rulati blatul si puneti-l la rece timp de o ora.

Mod de prezentare si servire

Serviti rulada, acoperita cu zahar pudra sau cu o glazura de zahar, alaturi de frisca sau inghetata de vanilie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci...
Rulada cu crema de ciocolata se poate face in doar 5 minute, fara sa aprinzi focul! Daca...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...