Ingrediente tiramisu cu capsuni:
- 400 grame de capsuni;
- 500 grame de piscoturi;
- 250 mililitri de smantana grasa pentru frisca;
- 250 grame de mascarpone (la temperatura camerei);
- 3 linguri de zahar;
- 2 fiole de esenta de vanilie;
- o fiola de esenta de lamaie;
- 320/350 mililitri de limonada, preparata din zeama de la o lamaie, 3 lingurite de zahar vanilat si 250-280 de mililitri de apa calduta.
Mod de preparare tiramisu cu capsuni:
- spala capsunile;
- pastreaza cateva capsuni(o mana) pentru decorarea ultimului strat;
- pune celelalte capsuni intr-un castron si toarna o lingura de zahar peste ele;
- asteapta aproximativ o ora , cat sa iasa sucul din capsuni;
- paseaza capsunile cu zahar cu un blender;
- bate smantana, restul de zahar si vanilia cu un mixer, pana ce obtii o spuma tare si omogena.
- adauga mascarpone putin cate putin si amesteca pana ce se omogenizeaza. Nu bate compozitia prea mult deoarece se poate taia!
- stoarce lamaia si combin-o cu zaharul vanilat si esenta de lamaie. Dilueaza amestecul cu apa calduta;
- inmoaie piscoturile, pe rand, in limonada si aseaza-le pe fundul tavii;
- intinde un strat de piure de capsuni deasupra;
- apoi pune jumatate din crema obtinuta peste ele.
- pune iar un strat de piscoturi inmuiate in limonada;
- intinde si restul de piure de capsuni si de crema deasupra si decoreaza cu mana de capsuni puse deoparte. Feliaza capsunile.
- baga la frigider prajitura pentru minimum jumatate de ora.
Spor la treaba si pofta buna!