Afla cum se ceruieste mobila?

Afla cum se ceruieste mobila?

Exista mai multe optiuni de finisare a mobilierului din lemn.

Cei mai multi oameni stiu ca pentru a obtine un finisaj de durata al mobilierului, piesa ar trebui grunduita cu un grund de protectie, cum ar fi poliuretanul. Dar pentru un plus de aspect durabil si frumos, poti face un pas suplimentar in tratarea mobilei din lemn folosind ceara. Aplicarea unui strat de ceara pe mobila va preveni stratul de finisaj atent aplicat impotriva zgarieturilor si petelor, si poate da chiar un aspect lucios lemnului. A invata cum sa aplici ceara de mobilier necesita doar cateva instrumente simple si un pic de timp.

Iata pasii de urmat:

1

Grunduieste lemnul mobilierului inainte de toate. Ceara nu este o solutie buna de folosit ca finisare propriu zisa ci mai degraba ca un strat protector suplimentar peste un finisaj existent. Asigura-te ca lemnul mobilierului are un strat de finisare cum ar fi poliuretan, vernis, lac sau selac.

2

Curata mobilierul de orice urma de praf. Inainte de a aplica ceara pe mobila, freaca-o cu o carpa curata pentru a indeparta orice urma de praf si murdarie. Daca nu este indepartat, acest praf se poate amesteca cu ceara si poate deteriora aspectul piesei finite.

3

Aplica putina ceara pe o carpa curata din microfibra. Tipul de ceara folosit pentru finisarea lemnului se numeste ''ceara pentru mobila'' sau ''ceara pentru finisarea'' si poate fi achizitionata de la majoritatea magazinelor de bricolaj. Cel mai bine se aplica folosind o carpa din microfibra curata pe care se poate aplica solutia direct din recipient.

4

Singura greseala semnificativa pe care o poti face aplicand ceara este sa intinzi un strat prea gros. Un strat gros de ceara se va usca neuniform si va crea un aspect patat si neclar. Din acet motiv, de fiecare data aplica doar putina ceara pe carpa.

Pentru un control mai bun asupra cantitatii de ceara pe care o aplici, poti pune o mica bucata de pasta de ceara intr-o bucata de tifon si apoi o poti infasura intr-o minge in jurul cerii. Patrunderea inceata a cerii prin bucata de tifon te va impiedica sa aplici prea multa ceara.

5

Aplica ceara pe mobila de lemn.  Pentru a aplica pasta de ceara, pur si simplu freaca suprafata   de lemn cu o carpa folosind miscari usoare, circulare. Lucreaza de la un capat al mobilei la altul si incearca sa aplici un strat subtire si uniform. Nu ai nevoie sa aplici ceara in raport particular cu  structura lemnului.

6

Lasa ceara sa se usuce. Dupa aplicare, ceara ar trebui sa se usuce in aproximativ 20 minute sau putin mai mult in spatii mai racoroase sau slab ventilate. Poti incerca sa vezi daca s-a uscat atingand ceara cu degetul intr-un loc umbrit; ar trebui sa nu mai aiba senzatia ca se lipeste.

7

Lustruieste mobila cerata cu o carpa curata. Dupa ce ceara s-a uscat, va avea nevoie sa fie lustruita. Acest proces confera o poleiala lucioasa si frumoasa lemnului. Pentru a lustrui, foloseste o carpa curata si moale pentru a freca ceara intr-un mod delicat, folosind miscari circulare pe intreaga suprafata a mobilei. Cu cat va fi mai moale carpa folosita pentru lustruit, cu atat mai mult luciu vei obtine la aspectul final. Resturile de tricouri sunt foarte bune pentru lustruit ceara. Vei stii cand ai terminat de lustuit atunci cand mobilierul nu mai dobandeste luciu pe  masura ce lustruiesti.

Ponturi

Va trebui sa reaplici ceara in mod regulat deoarece dispare treptat odata cu utilizarea si trecerea timpului. O aplicare anuala va fi suficienta in majoritatea cazurilor.

Vei avea nevoie de:

- grund incolor;
- carpa de microfibra;
- tifon (optional);
- pasta de ceara;
- resturi de tricouri;

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te-ai mutat la casa noua? Vrei sa achizitionezi mobila cea atat de necesara? Daca da, trebuie sa...
Mobila noua poate trasforma in totalitate aspectul unei incaperi. Insa nu este intotdeauna usor sa cumparati mobila...
Hipochol, supliment alimentar este un produs natural derivat din ceara de trestie de zahar; este un amestec...