Cum se dezasambleaza ferestrele glisante?

Cum se dezasambleaza ferestrele glisante?

Ferestrele glisante sunt elemente ce confera un aspect modern unei incaperi.

Iata cum se dezasambleaza acestea, pentru a putea fi curatate corespunzator:

- Verificati ferestrele glisante inainte de a le scoate din rama. Majoritatea au inchizatoare de siguranta, ce nu permit desprinderea lor. Verificati sistemul de prindere a ferestrelor, pentru a va fi mai usor sa le dezasamblati ulterior.  

- Scoateti suruburile de prindere a ferestrelor, cu ajutorul unei surubelnite si puneti-le pe toate in acelasi loc, pentru a nu le pierde.

- Scoateti piedicile din cauciuc, ce permit ferestrelor sa se gliseze pana la un punct. Acestea se gasesc in partea de jos a ferestrei, la mijloc. Daca nu reusiti sa le scoateti cu mana, incercati cu capatul unei surubelnite.

- Scoateti ferestrele glisante, deblocandu-le din locasul lor, prin ridicare. Trageti partea de jos a ferestrei spre voi si scoateti intreaga fereastra de la loc.

- Curatati ramele si ferestrele cu un aspirator sau cu o carpa curata. Curatati geamurile cu o solutie speciala si stergeti-le cu ajutorul unei lavete cu microfibra.

- Puneti la loc ferestrele glisante, dupa ce le-ati curatat, urmand in ordine inversa pasii efectuati la scoaterea acestora.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...
Scurgerea de la dus se poate infunda cu minerale din apa dura, par si resturi de sapun....