Cum sa redactezi scrisorile de multumire adresate nuntasilor

Cum sa redactezi scrisorile de multumire adresate nuntasilor

Chiar daca, in calitate de miri, le-ati multumit personal invitatilor de la nunta pentru participare si cadouri, un gest frumos, din ce in ce mai prezent in Romania este de a redacta scrisori de multumire celor care au fost prezenti intr-o zi cu adevarat speciala pentru voi.

Daca doriti sa redactati scrisori de multumire catre nuntasi sau sa le adresati un gand bun celor care au trimis cadouri, dar au absentat de la nunta, iata cativa pasi de urmat:

1

Organizati o lista cu toti cei care au trimis daruri si au fost prezenti la nunta.
Ia un pix si un notebook in care sa tii evidenta nuntasilor sau fa o lista computerizata cu toti invitatii care au trimis daruri, felicitari sau au fost  prezenti la nunta.

Practic este sa inregistrezi intr-o foaie de calcul Excel numele proprii si adresele oamenilor invitati la nunta. Pe o coloana ii poti nota pe cei care au participat efectiv la nunta, iar pe a doua coloana pe cei care au trimis cadouri, fara sa ia insa parte la eveniment. Listeaza in dreptul fiecarui nume orice cadou a trimis, iar apoi pregateste textul de multumire pentru fiecare invitat in parte.

2

Scrie de mana fiecare mesaj de multumire. Un text printat nu are aceeasi valoare ca si acea amintire scrisa de mana. In timp ce un mesaj scos la imprimanta se poate multiplica in sute de exemplare in doar cateva minute, efortul depus pentru a scrie personal scrisoarea de multumire pentru fiecare invitat in parte este mult mai apreciat. Semneaza la sfarsit cu numele tau si al proaspatului sot si incheie textul cu o formula calda de apreciere pentru destinatar.

3

O scrisoare de multumire trebuie sa includa obligatoriu la formula de inceput si numele destinatarilor. Daca numele adresantilor nu este trecut pe hartie, este ca si cum scrisoarea nu are un obiect precis si a fost scrisa la intamplare.

Te poti adresa astfel: „Draga matusa Maria, iti multumim foarte mult pentru blender.”  Apoi, specifica intr-o propozitie scurta felul in care veti folosi darul: „De abia asteptam sa preparam piureuri consistente de fructe si legume pentru micul dejun”. Incheie cu mentiunea: „Apreciem generozitatea ta/ a dvs. A fost minunat sa te vad la nunta si asteptam cu nerabdare sa ne revedem la reuniunea de familie din aceasta vara.

Daca destinatarul nu a fost prezent, exprima-ti regretul si mentioneaza ca doriti sa il vedeti cat de curand, insa faptul ca s-a gandit la voi si a trimis un cadou de nunta este un gest frumos si apreciat de amandoi.

4

Foloseste scrisori personalizate. Chiar daca trimiti doar cateva cuvinte de multumire invitatilor de la nunta, scrisorile personalizate, scrise de mana exprima sinceritatea si pretuirea fata de destinatar, mai ales daca cumperi o felicitare de calitate.

5

Scrie pe plic adresa actuala. Daca dupa nunta ti-ai schimbat adresa, trece la rubrica „expeditor” noua adresa de domiciliu. Acest lucru va fi apreciat de catre destinatari.

6

Scrie la persoana intai plural, in loc de persoana intai singular. Indiferent cine redacteaza scrisoarea de multumire, mirele sau mireasa, trebuie sa scrie la persoana intai plural. Nu uitati sa semnati scrisoarea amandoi, pentru ca o data cu taina casatoriei, cuplul cununat civil si/sau religios devine o mica familie.

7

Include o fotografie in plic. Ataseaza la scrisoarea de multumire o fotografie de nunta, in care sa apareti atat voi, mirii, cat si cei carora li te adresezi.

8

Evita sa trimiti carduri sau scrisori standard, tiparite de firmele specializate. O scrisoare de multumire simpla, dar eleganta este un mod mult mai distins de a te adresa invitatilor. Printr-o astfel de scrisoare, practic trebuie sa il asiguri pe destinatar ca prezenta sa la nunta  a insemnat foarte mult pentru tine si mire, iar cadoul oferit, fie in bani sau de alta natura este util si apreciat de amandoi.

De asemenea, in caz ca ati primit o suma de bani consistenta de la invitati, asigurati-i ca un astfel de gest nu a fost trecut cu vederea si eventual spuneti ce anume intentionati sa faceti cu suma respectiva.

9

Pentru scrisoarea de multumire, foloseste un stil politicos, dar mai putin pompos. De asemenea, foloseste o foaie alba sau o felicitare draguta si cerneala de culoare albastru inchis sau negru. Nu incarca textul cu cerneala colorata ca sa subliniezi un anumit pasaj, pentru ca este copilaresc. Scrie doar ceea ce ai de transmis simplu si concis, fara a parea obositoare sau mieroasa.

10

Multumeste si organizatorilor care au facut posibila desfasurarea nuntii in conditii optime. Nu uita nici de cei care au pus la cale petrecerea burlacilor/burlacitelor. Fiecare a contribuit in felul sau la fericirea voastra, asa ca merita o scrisoare de multumire, fie ca au fost cu totii prezenti la nunta sau au lipsit.

Redactarea unei scrisori de multumire reprezinta printre altele o cale diplomatica de a pastra o legatura stransa cu toti invitatii care au luat parte la nunta. Ei sunt prietenii, rudele, dar si colegii de serviciu, respectiv sefii de la locul de munca. Chiar daca este nevoie de un efort sustinut care poate dura 2-3 zile, redactarea scrisorilor de multumire este de bun augur. In plus, in calitate de soti, aceasta sarcina poate fi impartita in doua si este un prim test care demonstreaza ca puteti conta pe sprijinul celuilalt in orice problema de familie.

In cazul cuplurilor proaspat casatorite, un astfel de mesaj de multumire are o semnificatie aparte pentru invitati. Acestia se simt flatati de gestul mirilor si intr-un fel se simt stimulati sa participe si la alte evenimente importante din viata tinerilor casatoriti, cum este taina botezului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nunta este o adunare foarte speciala la care ia parte familia si prietenii. Planificarea regimului de sedere...
Rochia de mireasa, receptia, decoratiunile au un rol foarte important in planificarea unei nunti, insa elementul primordial...
Sunt momente in viata cand ne lasam luati de val si acceptam lucruri pe care ulterior le...