Cum sa-ti faci singur un piercing?

 Cum sa-ti faci singur un piercing?

Piercingurile sunt usor de facut acasa si costa mult mai putin decat cele facute in saloanele profesioniste.

Daca doriti sa va faceti singuri un piercing in buza este indicat sa va cumparati ustensilele necesare, sa urmati o tehnica corespunzatoare si sa mentineti mediul steril.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

- Folositi echipamentul corespunzator. Este absolut necesar sa va procurati un ac special pentru piercing si sa nu folositi un ac simplu de cusut.

- Urmatorul pas este curatarea corespunzatoare a acului. Este absolut necesar sa dezinfectati acul pentru piercing, daca nu l-ati cumparat intr-un pachet special, caz in care a fost deja sterilizat.

- Pregatiti-va buza pentru piercing. Uscati-va buza de jos cu un servetel sau cu o carpa, pentru a nu saliva pe mana cu care veti face gaura. Faceti apoi un semn, pentru a sti unde sa introduceti acul. Aveti grija ca mediul in care faceti piercingul sa fie curat. Tineti la indemana ustensilele necesare, intinse pe un servetel curat si incercati sa le feriti de microbi. 

- Purtati manusi curate de cauciuc. O data ce v-ati pus manusile nu atingeti nimic inafara de ac si de pierce-ul special.

- Pentru a va gauri buza, incepeti din interior, deoarece este mult mai usor sa strapungeti tesutul din interior al buzei, decat pielea si tesutul din exterior. Totodata daca faceti impunsatura dinspre exterior veti experimenta mai multa durere, decat daca o faceti din interior. Prindeti zona pe care doriti s-o gauriti si introduceti acul prin primul strat de tesut, pentru ca din a doua miscare sa mai aveti de strapuns doar pielea din exteriorul buzei. Aveti grija sa prindeti buza cu acul dintr-un unghi bun si sa impingeti buza inspre ac si nu invers, evitand astfel pe cat posibil durerea.

- Introduceti pierce-ul in buza. Acest lucru nu este deloc complicat si dureros, deoarece piercingurile se ataseaza in capatul acului special si trec prin gaura odata cu acesta.

- Ingrijiti corespunzator gaura si scoateti piercingul doar atunci cand il curatati, deoarece zona se poate infecta foarte usor. Cercelul se curata foarte bine intr-o solutie din apa cu sare. Nu atingeti piercingul, daca nu il curatati. Pentru a grabi vindecarea este indicat sa evitati mancarurile condimentate si sa folositi apa de gura fara alcool. Este indicat sa lasati gaura sa se vindece de la sine, oricat de mult ar dura.

- Este bine de stiut ca in primele trei saptamani vor exista scurgeri transparente din gaura. Acesta este un semn ca organismul se vindeca cum trebuie. Daca scurgerile au culoarea galbena sau verde, inseamna ca este vorba de o infectie, caz in care este interzis sa scoateti cercelul, deoarece infectia se poate extinde la nivelul pielii. In cazul aparitiei unei infectii este indicat sa cereti ajutor specializat, la un salon de piercinguri. Evitati alcoolul, tutunul si mersul la inot cateva saptamani, dupa ce v-ati facut piercingul. Timpul de vindecare este in general de 2 luni, insa gaura se poate vindeca si intr-o luna jumate.

Ponturi

- Apa de gura poate produce usturimi la nivelul gaurii din buza, asadar diluati-o cu apa.

- Este indicat sa va curatati pierce-ul dupa ce mancati, pentru a evita aparitia unei infectii.

- Pentru a evita aparitia unei infectii este indicat ca pierce-ul initial sa fie din titan, niobiu sau otel chirurgical. Nu folsiti cercei de platic, deoarece acestia favorizeaza aparitia infectiilor. Aveti grija ca pierce-ul sa aiba un diametru destul de mare pentru a permite gaurii sa se umfle. 

- Evitati sexul oral pana dupa vindecarea gaurii din buza, deoarece aceasta contituie o rana deschisa ce poate favoriza contactarea de BTS-uri.

- Acoperiti-va gaura din buza cu un plasture, daca doriti s-o ascundeti.

- Nu folositi gheata pentru atenuarea dureri atunci cand gauriti buza, deoarece aceasta va intari tesutul si experienta va fi una foarte dureroasa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Piercingurile din nas sunt foarte la moda, fiind din ce in ce mai comune, insa nu multa...
Este indicat ca schimbarea unui piercing din limba sa fie efectuata cu ajutorul unei alte persoane, in...
Piercingurile reprezinta o modalitate de exprimare si de impodobire a corpului. Insa un fapt ce nu trebuie...