Cum poti remedia problema unui pulover intrat la apa?

Cum poti remedia problema unui pulover intrat la apa?

Puloverele sunt cele mai frecvente rufe care intra la apa, in timpul spalarii.

Trebuie sa stiti ca puloverele de lana necesita o ingrijire speciala, in comparatie cu hainele de bumbac si matase.

Iata cateva sfaturi, despre cum puteti remedia problema unui pulover intrat la apa:

- Puneti doua linguri de sampon pentru bebelusi, intr-o galeata cu apa. Acesta ajuta fibrele de lana sa se relaxeze. Inmuiati puloverul in acest amestec, timp de 15 minute. Scoateti puloverul din galeata si puneti-l pe un prosop, pentru a inlatura excesul de apa, fara a-l clati. Intindeti puloverul pe o tabla de pluta, de tipul celor folosite ca avizier si intindeti-l, pentru a-l aduce la lungimea initiala. Prindeti puloverul cu ajutorul unor ace de gamalie, pe tabla, pentru a-l intinde. Aveti grija ca acesta sa nu se agate sau sa se rupa in timpul procesului. Continuati sa intindeti puloverul, pana se usuca.

- Puteti evita problema intrarii la apa a puloverelor, spalandu-le conform indicatiilor de pe eticheta. Daca aceasta interzice folosirea masinii de spalat, optati pentru spalatul cu mana. Apa rece poate duce, de asemenea, la micsorarea puloverelor. Este bine, totodata, sa evitati uscarea acestora in urcatoare de rufe sau pe calorifere.

- Folositi produse de ingrijire a lanii. Puteti opta, de asemenea pentru un balsam pentru par. Atentie, insa, la chimicale, alcool si produsele de curatare cu substante alcaline, deoarece acestea pot fi daunatoare pentru lana.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna vine cu temperaturi scazute si cu disconfort termic. E vremea hainelor groase. De exemplu, a unui...
Garderoba de iarna trebuie sa includa haine groase. Printre favorite se afla, bineinteles, puloverele, cele care asigura...
Vrei un balsam de rufe eficient si ieftin? Nu vei gasi asa ceva in comert. In schimb,...