Cum poate fi crescuta rezistenta la alergare

Cum poate fi crescuta rezistenta la alergare

Alergatul prezinta o serie de beneficii, cum ar fi: reducerea stresului, intarirea musculaturii si intarirea organismului.

Rezistenta la alergare nu este un lucru usor de obtinut, insa poate fi crescuta, dupa cum urmeaza:

Cumparati-va o pereche de pantofi pentru alergat si incepeti sa va antrenati, pe asfalt, pamant sau pe iarba. Alergati pana cand picioarele incep sa va arda si simtiti ca nu mai puteti respira ( in jur de 5-10 minute pentru incepatori).

Adoptati o postura corecta a corpului, in timp ce alergati. Miscati-va bratele pe langa corp, tineti spatele drept, barbia ridicata, privirea inainte, ridicati picioarele si alergati pe varfuri.

Respirati in mod natural sau aplicati o tehnica de respiratie. Este indicat sa inspirati adanc pe nas si sa expirati pe gura, lasand aerul sa iasa treptat.

Intindeti-va toate grupele musculare, in seturi de cate 15-20 de secunde, la sfarsitul fiecarui antrenament, pentru a evita febra musculara si crampele.

Alergati cel putin 3 zile pe saptamana, pentru a va creste rezistenta la alergare.

Prelungiti treptat durata. Daca alergati cate 10 minute de fiecare data in prima saptamana, mariti timpul la 15 minute in a doua saptamana, la 20 in urmatoarea si veti vedea ca veti putea alerga din ce in ce mai mult, deoarece va va creste rezistenta.

Creati-va 2-3 trasee pe care sa alergati, rotindu-le in functie de starea de spirit, pentru a nu va plictisi. 

Nu va dati batuti prea usor. Este posibil ca dupa cateva alergari sa aveti impresia ca nu sunteti facuti pentru asa ceva, insa daca incercati sa va depasiti limitele, veti vedea ca in scurt timp va veti construi rezistenta si veti putea alerga cat doriti.

Antrenati-va pentru concursuri. Daca va stabiliti un tel anume, va va fi mai usor sa va cresteti rezistenta la alergare. Impuneti-va un numar de kilometri de alergat zilnic, pe care sa il mariti in fiecare saptamana.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Circa 621 de milioane de oameni de pe intreg Mapamondul transforma alergatul in hobby sau in activitate...
Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de...
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...