Cum sa faci exercitiile pentru a scapa de grasimea abdominala?

Cum sa faci exercitiile pentru a scapa de grasimea abdominala?

Pe masura ce imbatranim, devine din ce in ce mai greu sa pierdem grasimile de pe burta, cele acumulate in jurul portiunii se mijloc si indiferent ce sfaturi urmam, devine aproape imposibil sa facem progrese.

Dar poti scapa de grasimea abdominala si construi cel mai grozav corp al vietii tale. Suntem bombardati cu mesaje despre cum sa scapam de grasimi oriunde ne-am uita, insa fiecare din cele incercate ne lasa cu schimbari minore ale corpului, depresivi si deseori, cu leziuni datorate miscarilor repetitive.

Din fericire pentru noi, cercetatorii au demonstrat ca putem scapa de grasimile abdominale fara sa petrecem ore intregi la sala si fara sa parcurgem kilometri si kilometri de exercitii cardio plictisitoare.
- Asigura-te ca scapi de mentalitatea “cardio pentru pierderea grasimilor”! Daca vreodata ai pus piciorul intr-o sala de sport, sunt sigur ca ai observat ca regiunea cardio e plina de oameni supraponderali care incearca sa scape de grasimile abdominale prin petrecerea de multe ore banda de alergat, bicicleta sau, si mai rau, bicicleta eliptica. Dar tristul adevar e ca, pentru nenumaratele ore si galeti de transpiratie, ei observa doar rareori schimbari. Nu numai ca acesti “iepurasi cardio” arata la fel, ci si risca leziuni cauzate de miscarile repetate ora dupa ora. Ca sa nu mai mentionam rasunetul pe care lipsa progresului il are asupra atitudinii si motivatiei lor.

- Incepe sa faci exercitii de rezistenta pentru a scadea grasimile abdominale si contruieste masa musculara. Nu numai ca vei arde mai multe calorii printr-un exercitiu obisnuit de forta, comparativ cu sesiunile cardio, dar iti vei si imbunatati rata metabolica, permitand arderea grasimilor abdominale de-a lungul intregii zile, chiar si cand stai la birou. Cele mai bune exercitii sunt micarile compuse, folosind mai multe grupe musculare, precum genoflexiuni, indreptari, ridicari greutati, tractiuni.

- Redu exercitiile cardio la jumate transformandu-le in intervale de la sfarsitul antrenamentului de rezistenta. Un interval reprezinta o perioada de exercitii de intensitate crescuta(aproximativ 9/10), intr-un anumit timp, urmate exercitii de intensitate scazuta(aproximativ 3/10) pentru recuperare, inaintea unei alte perioade fixate de timp, deseori dubla, pentru a atinge gradul maxim de recuperare. Cercetarile unui studiu de ardere a grasimilor la participanti care nu si-au schimbat nici macar dieta, au dezvaluit ca antrenamentele pe intervale ajuta la o mai mare scadere a grasimilor abdominale, comparativ cu antrenamentele constante aerobice cardio. Fiecare studiu gasit va demonstra aceleasi rezultate: grupul de antrenamente pe intevale a pierdut mai multe grasimi decat grupul cardio, desi aproape fiecare program actual de slabire din lume sugereaza antrenamente cardio indelungate ca fiind la moda pentru slabire.

- Ramai activ! Trebuie sa te mobilizezi cel putin 30 minute in fiecare zi! Acest lucru poate fi un sport recreational precum tenis, golf sau baschet. Poate fi chiar si o plimbare cu sotia, jocul cu copiii sau chiar cumparaturile. Orice activitate conteaza, doar misca-te si vei fi pe drumul cel bun pentru a slabi, intr-un timp mai scurt ca niciodata.

- Creeaza-ti suport social. Existenta unui sprijin reprezinta primul lucru pentru a ramane motivat sa-ti indeplinesti scopurile. Include-i pe sotia ta, prietenii, colegii, ce mai, chiar si pe postas, daca nu ai pe altcineva. Sprijinul social te va ajuta sa ramai responsabilizat si motivat pentru scopul tau de a scapa de grasimea abdominala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata omului modern este nelipsita de stres. Uneori, stresul cotidian se rasfrange asupra corpului si la nivel...
Multe persoane incearca sa slabeasca. Procesul este, de multe ori, dificil, mai ales cand vrem sa scapam...
Multe persoane incearca sa slabeasca. Procesul e, de multe ori, dificil, mai ales cand vrem sa scapam...