Cum sa conectezi un MacBook la un televizor

Cum sa conectezi un MacBook la un televizor

Daca doriti sa redati ecranul MacBook-ului pe TV, aveti nevoie de un adaptor pentru display sau de Apple TV si AirPlay Mirroring.

Iata cum puteti conecta un MackBook la un televizor:

1. Printr-un conector video:
Identificati portul video de pe MacBook. Aceasta marca de laptopuri are porturi video diferite, in functie de model si de data fabricatiei. Tipul portului va determina tipul conectorului pe care trebuie sa il folositi.

Exista 4 tipuri principale de porturi de conectare, dupa cum urmeaza:

- HDMI – de marimea unui port USB obisnuit. Daca MackBook-ul vostru are un astfel de port, nu aveti nevoie de un adaptor special, tot ce trebuie sa faceti este sa conectati cablul HDMI la port si la TV.

- Thunderbolt – acest port este putin mai mic decat un port USB obisnuit, fiind indicat printr-o icoana de forma unui fulger.

- Mini DisplayPort –are aceesi forma ca si portul anterior, fiind indicat printr-un dreptunghi cu cate o linie drapta pe fiecare parte.

- Micro-DVI – este la fel de subtire ca un port USB si este indicat de aceeasi icoana ca si portul Mini DisplayPort.

Aflati cu fel de adaptoare este compatibil portul video de pe MacBook. Daca aveti un port Thunderbolt, puteti folosi fie un adaptor Thunderbolt, fie unul Mini DisplayPort. In cazul unui  Mini DisplayPort puteti folosi numai adaptoare Mini DisplayPort, iar portul Micro-DVI este compatibil numai cu adaptoarele Micro-DVI.

Identificati conexiunile video de pe televizor, inainte de a cumpara un adaptor pentru MacBook.

Cumparati un adaptor potrivit. Pentru a stabili conexiunea dintre TV si laptop, veti avea nevoie de un adaptor care converteste conectorul MacBook-ului la conectorul televizorului. Daca televizorul suporta HDMI, veti avea nevoie de un adaptor Thunderbolt/Mini DisplayPort, iar daca suporta DVI, veti necesita un adaptor Mini DisplayPort.

Cumparati un cablu. Pe langa adaptor veti avea nevoie d eun cablu, pentru a conecta adaptorul la TV. Daca aveti un adaptor HDMI saua veti un port HDMI, trebuie sa folositi un cablu HDMI. Daca aveti un adaptor DVI, aveti nevoie de un cablu DVI.  

Conectati adaptorul la MacBook. Conectati adaptorul in portul corect de pe MacBook.

Conectati adaptorul la TV. Folositi cablul video pentru a conecta adaptorul la TV.

Porniti televizorul si selectati optiunea de intrare corecta.

Deschideti meniul de Preferinte Sistem, dand click pe meniul Apple.

Dati click pe optiunea Displays. Acest meniu va va permite sa ajustati optiunile de pozitionare si mirroring ( oglondire) ale ecranului.

Click pe optiunea"Arrangements". Acest lucru va va permite sa schimbati diferite optiuni, in functie de pozitionarea display-ului.

Trageti display-urile dintr-o parte in alta, pentru a le potrivi in relatie unul cu celalalt. Daca va extindeti desktop-ul, acest pas va modifica modul in care cursorul mouse-ului se misca intre ele.

Bifati casuta "Mirror Displays" pentru a activa display-ul in oglinda. Astfel laptopul si televizorul vor arata aceeasi imagine.

2.  AirPlay si Apple TV
Configurati Apple TV. Pentru a folosi AirPlay Mirroring, va trebui sa conectati Apple TV la televizor si sa rulati iOS 5.1 sau o versiune mai recenta.  

Asigurati-va ca rulati o versiune compatibila a OSX, pentru a afisa in oglinda ecranul folosind AirPlay, veti avea nevoie de OS X 10.8 (Mountain Lion) sau de o versiune mai recenta.

Conectati Apple TV si MacBook-ul la aceeasi retea, pentru a face un mirror display ( afisare in oglinda).

Dati click pe meniul Apple si selectati "System Preferences". Selectati "Displays" din lista de optiuni.

Dati click pe meniul vertical"AirPlay Display". Selectati Apple TV din lista si display-ul va fi afisat in oglinda pe televizor, in mod automat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

MacBook-urile pot ramane fara spatiu de stocare liber, destul de rapid. Iata cum puteti folosi un card...
Desi pot parea complicate, capturile de ecran pe un MacBook sunt foarte usor de facut. Iata 5...
Iata care sunt comenzile prin care puteti face diferite tipuri de screenshoturi (capturi de ecran) pe un...