Cum functioneaza programele anti-spyware?

 Cum functioneaza programele anti-spyware?

Spyware sunt programe distructive, ce se autoinstaleazeaza, in mod invaziv, pe computer, fara acordul utilizatorului.

Aceste programe aduna si imprastie informatii despre utilizatori, pornind de la date personale si pana la site-urile accesate de catre acestia. In cele mai multe cazuri diferiti hackeri foloseste aceste informatii pentru a sparge conturile utilizatorilor, distrugandu-le identitatea virtuala. Mai mult, programele spyware pot schimba setarile computerului, ingreunand functionarea anumitor programe si chiar intrerupand conexiunea la Internet.

Iata cum functioneaza programele anti-spyware:

1

Acest tip de programe isi anunta existenta si va ofera posibilitatea de a pune in carantina sau de a sterge fisierele infectate. Aceasta este una dintre masurile de siguranta pe care tot posesorii de computere trebuie sa si le ia. Este important sa stiti cum functioneaza programele anti-spyware si cum puteti sterge programele spyware cu ajutorul lor.

2

Scanarea hard diskului este una dintre functiile programelor anti-spyware, prin care pot fi depistate programele spyware compatibile cu cele listate in memoria programului anti-spyware. Cu cat lista este mai la zi, cu atat programul anti-syware depisteaza mai repede fisierele infectate. Uneori programele anti-spyware pot avea o semnatura in registrul de operare, impiedicand programele anti-spyware sa le depisteze cu usurinta.

3

Verificarea registrului si a memoriei reprezinta o alta functie a programelor anti-spyware. Astfel acestea verifica posibilele schimbari asupra fisierelor de confirgurare Windows, produse de programele spyware. Scanarea memoriei, pe de alta parte verifica procesele de functionare, pentru a depista semne de actiune a spyware.

4

Monitorizarea URL-urilor este un alt atribut al programelor anti-spyware. Acestea verifica site-urile vizitate si verifica compatibilitatea cookies-urilor cu programele spyware identificate. O alternativa ieftina este stergerea periodica a cookies-urilor, mai ales daca programul anti-spyware folosit nu se auto-updateaza des.

5

Actualizarea informatiilor cu privire la spyware este o alta caracteristica a programelor anti-spyware. De fiecare data cand va conectati la Internet acest tip de programe se autoactualizeaza. De aceea ele sunt vandute pe baza de inscriere.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In prezent, multi furnizori de software ofera programe antivirus gratuite, iar adeseori utilizatorilor le este greu sa...
Screen Capture de pe Windows Mobile este acelasi lucru cu Print Screen din Windows de pe computer,...
Microsoft Outlook Express este unul din cele mai uzitate programe de citire si trimitere a email-urilor, inclus...