Telefoane

Telefoanele mobile sunt instrumente indispensabile pentru cei care vor sa isi transmita ganduri, idei si informatii in timp real. Telefoanele inlesnesc comunicarea, indiferent de distanta, iar modul in care le folosim depinde de cunostintele noastre si de aplicatiile instalate.

Daca detii un dispozitiv de la Apple, indiferent daca vorbim de telefon, Mac sau Watch, afla ca poti sa dezactivezi actualizarile automate si sa actualizezi manual aplicatiile. Bineinteles, poti reactiva oricand actualizarile automate, astfel incat sa nu fie necesar sa actualizezi manual fiecare aplicatie.

Cele mai multe sisteme stereo auto accepta deja conexiunea la iPhone-uri. In acest fel, ai siguranta ca poti asculta intotdeauna muzica ta preferata sau ca poti vorbi handsfree la telefon ori de cate ori conduci. Conectarea iPhone-ului la un sistem stereo auto este o procedura destul de usoara si poate fi facuta rapid.

Androidul tau se misca din ce in ce mai greu? Cel mai probabil memoria este prea plina de aplicatii de care nici macar nu iti mai amintesti. Pentru a creste viteza dispozitivului, e nevoie sa aplici cativa pasi destul de simpli. Exista mai multa metode prin care telefonul tau android poate fi ajutat sa ruleze mai rapid. Te ajutam in acest sens cu un articol pe intelesul tuturor.

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone . Despre toatea acestea, in materialul de mai jos.

Selfie-ul perfect nu exis...Ba da! Selfie-ul fara greseala este posibil. Trebuie sa tii cont doar de cateva mici trucuri, pe care vedetele internationale, de exemplu, le pun mereu in practica. E si firesc sa faca asta, avand in vedere ca sunt vanate fara incetare de paparazzi. Dar sa nu lungim introducerea! Sa vedem, asadar, cum poti obtine selfie-ul perfect.

Era noilor tehnologii are un impact pozitiv asupra vietii, dar aduce si diverse probleme. Escrocii si hackerii sunt la tot pasul si incearca prin diverse metode sa fure date personale si banii din conturile naivilor. De multe ori se intampla fara ca victima sa constientizeze.

Internetul a facut posibila comunicarea mult mai rapida si mai ieftina intre oameni aflati la mari distante, in tari diferite. Lucrurile se schimba atunci cand nu exista acces la internet. Daca persoana pe care vrei sa o suni se afla in alta tara si nu are acces la internet in acele momente, ai ca varianta anumite servicii gratuite de telefonie!

Omul modern pierde ore intregi in fiecare an, apeland call-center-urile diverselor companii care le ofera produse si servicii. Nici romanul nu e scutit de acest calvar! Pentru ca da! Atunci cand vrei sa obtii, spre exemplu, o informatie de la operatorul unei anumite firme, ai de asteptat minute in sir, poate chiar zeci de minute, pana cand reusesti sa ajungi la respectiva persoana.

Apple a anuntat pe 14 septembrie 2021 lansarea iPhone 13. Cel mai nou iPhone vine intr-o varietate de modele: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max. Fiecare model include o multime de functii noi, chiar si in comparatie cu iPhone 12. Iata care sunt diferentele dintre noul iPhone si modelele mai vechi.

Ai probleme la incarcarea iPhone-ului? Este posibil ca in interiorul mufei de incarcare sa se fi acumulat praf si alte murdarii. Din aceasta cauza, incarcarea este afectata. De aceea, iti dam o mana de ajutor! Iata cum sa cureti simplu mufa(portul) telefonului.

Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in domeniu ce recomanda repornirea dispozitivului o data pe saptamana. Se pare, insa, ca nu e suficient. De asemenea, daca memoria telefonului este redusa , trebuie sa alegi cu grija aplicatiile pe care sa le actualizezi. Altfel, vei micsora viteza telefonului. Nu-ti face griji! Exista mici trucuri care te vor ajuta sa iti mentii mobilul in parametri optimi.

Navigarea pe aplicatia Apple Maps ar trebui sa ofere indicatii vocale la fiecare pas, inca de la bun inceput. In cazul in care optiunea este dezactivata, o poti reactiva foarte simplu. De asemenea poti modifica vocea, micsora sau mari nivelul volumului. Despre toate acestea, explicit in materialul de mai jos.

Te bucuri de noul tau telefon? E normal. Are designul dorit de tine, un ecran generos, se misca foarte bine si poti instala cam orice aplicatie doresti! Il ingrijesti, insa, cum se cuvine? Pentru ca da! Functionarea telefonului depinde de felul in care utilizezi dispozitivul. Iata un set de sfaturi de la angajatii Apple cu privire la modul in care trebuie sa folosesti si sa pastrezi un telefon. Multe dintre regulile de mai jos sunt valabile atat in cazul iPhone cat si in cel al telefoanelor cu Android.

Unde exista internet, exista si posibilitatea ca telefonul tau sa fie piratat de catre hackeri. Nu s-a descoperit, inca, dispozitivul care sa fie 100% ferit de infractiunile informatice. Pentru a reduce potentialele riscuri, trebuie sa tii cont de aspectele pe care ti le prezentam mai jos.

Omul modern isi atinge telefonul, in medie, de 2617 ori pe zi! Astfel, poti nega sau admite dependenta fata de acest dispozitiv, insa trebuie sa intelegi ca el joaca un rol foarte important in viata ta. Pentru a te lamuri, am facut un exercitiu de imaginatie pe care te invitam sa il pui in practica: lasa telefonul deoparte o saptamana! Vei simti , in mare masura, ceea ce noi, bazandu-ne pe studii, am scris in cele ce urmeaza.

Smartphone-urile ne simplifica mult viata. Singurul lor mare dezavantaj? Durata bateriei. Doar astazi circa 5,13 miliarde de oameni isi vor incarca telefoanele! Din fericire, exista cateva trucuri prin care poti transforma o incarcare banala a bateriei intr-una mai rapida!

O femeie petrece, in medie, 600 minute/zi folosind telefonul mobil , comparativ cu 459 minute cat se intampla in cazul unui barbat, releva un studiu. Acest timp este, de obicei, petrecut cu sarcinile legate de munca (cum ar fi trimiterea de e-mailuri), precum si cu navigarea pe retelele sociale. Totusi, utilizarea smartphone-ului nu tine doar de niste numere, ci si de personalitate.

Telefonul este cea mai frecventa tinta pentru infractorii cibernetici. Aplicatiile din telefon pot fi , spre exemplu, usor accesate de catre hackeri. Trebuie sa stii ca folosirea unui program antivirus nu este suficienta pentru a impiedica hotii online sa iti fure datele personale!

Escrocheriile din era digitala nu se mai petrec face to face( fata in fata). Ele sunt create de la distanta, online, pe internet sau prin intermediul telefonului mobil. Un studiu realizat in SUA releva faptul ca, doar in 2020, s-au raportat pierderi in valoare de 19,7 miliarde de dolari din cauza apelurilor telefonice! Au fost circa 50 milioane de apeluri efectuate in scop de inselatorie! 40% dintre cei sunati s-au plans ca li s-au furat bani.

Esti detinatorul unui iPhone si trimiti multe mesaje in fiecare zi? Daca da, probabil de multe ori, corectarea automata a textului(auto-correct) iti da mari batai de cap. Cand vrei sa scrii un cuvant, auto-correct-ul gandeste alt cuvant si astfel risti sa trimiti un mesaj care poate fi perceput in mod eronat sau care nu va fi inteles de catre persoana cu care comunici.