Cum poti prelungi durata de viata a unei baterii de Smartphone

Cum poti prelungi durata de viata a unei baterii de Smartphone

Iata cum se prelungeste durata de viata a unei baterii de Smartphone in sapte pasi:

1

Opriti sistemul 4G. Daca telefonul vostru are sistem 4G, il va folosi numai atunci cand nu sunteti pe Wi-Fi. Oprirea sistemului 4G cand sunteti pe Wi-Fi va reduce consumul bateriei. Pentru telefoanele cu Android mergeti la Settings, gasiti Mobile Data si dati Switch Off.

2

Opriti Bluetooth-ul si GPS-ul. Aceste doua sisteme consuma mult din baterie si trebuie oprite atunci cand nu le folositi.

3

Tineti luminozitatea ecranului la minimum sau pe auto. Un wallpaper negru si oprirea telefonului, atunci cand nu il folositi va mai pot ajuta sa economisiti din energia bateriei.

4

Gestionarea activitatilor este foarte importanta, ajutand procesorul telefonului sa nu lucreze fara motiv si sa nu goleasca bateria.

- iOS: Dublu-click pe butonul Home, apoi selectati si tineti apasat degetul pe orice aplicatie, dand click pe butonul minus din colt, pentru a sterge respectiva aplicatie din memorie.
- Android 4.0+: Daca aveti o aplicatie de gestionare a activitatilor pe Android 4.0+, scapati de ea, deoarece va consuma multa energie din baterie. Apasati butonul "Recent apps" si apoi glisati orice activitate spre stanga sau dreapta, pana se va sterge. Daca nu aveti un astfel de buton, tineti apasat butonul Home si repetati operatiunea, ca inainte de a bloca telefonul.
- Android 2.3+: Descarcati si instalati o aplicatie third party task si apoi urmati intructiunile primite.

5

Tineti telefonul la incarcat, cat mai mult posibil, atunci cand sunteti acasa, pentru a avea mereu bateria incarcata, cand plecati undeva. Toate telefoanele au baterii Litiu-Ion, asadar nu se pot supraincarca, nu pot exploda si nu se pot aprinde.

6

Impiedicati supraincalzirea telefonului, deoarece acesta este un semn ca procesorul lucreaza greu. Daca telefonul este cald intr-o anumita zona, tineti-l intre palmi, pentru cateva clipe sau puneti-l in frigider, ca sa se raceasca, timp de cateva minute.

7

Schimbati bateria. Daca ati urmat toti pasii de mai sus si bateria nu tine foarte mult, atunci a venit timpul sa cumparati o noua baterie. Puteti apela la un site sau la un magazin de specialitate, in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Durata de viata prelungita a bateriei unui dispozitiv electronic este foarte importanta, mai ales daca acesta este...
Durata unei baterii de telefon cu Android poate fi prelungita in felul urmator: Opriti telefonul. Daca...
Smartphone-ul a devenit un partener al vietii noastre, indiferent de sarcini, avand un rol important in activitatile...