Sanatate. 7 obiceiuri cotidiene care te pot afecta

Sanatate. 7 obiceiuri cotidiene care te pot afecta

Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne face bine si ce nu, in toate activitatile noastre de zi cu zi. Informarea gresita si, de multe ori, dezinteresul sunt principalele cauze ale acestor comportamente nesanatoase.

Azi, iti prezentam o lista a obiceiurilor cotidiene care iti fac mai mult rau decat bine.

1. Prevenirea stranutului. Atunci cand inchizi gura si te tii de nas pentru a evita un stranut, nu faci altceva decat sa cresti presiunea intracraniana. Fluxul sanguin catre creierul tau e perturbat, iar vasele de sange sunt comprimate. Acest fapt poate cauza dureri de cap, deteriorarea vaselor si chiar probleme de auz. Nu te abtine sa stranuti niciodata!

2. Folosirea parfumului. Substantele sintetice sunt, adesea, folosite pentru crearea parfumurilor, deoarece acestea produc arome mai puternice si ieftine. Subtantele respective pot provoca ameteli, greata si somnolenta. De asemenea, pot irita ochii, gatul si pielea. Asadar, schimba parfumul cu uleiurile esentiale sau, macar, ai grija sa folosesti licoarea frumos mirositoare intr-o camera bine aerisita.

3. Depozitarea alimentelor in recipiente de plastic. Majoritatea cutiilor de plastic contin substante chimice artificiale, cum ar fi ftalatul si bisfenolul, care ajuta la mentinerea flexibilitatii lor. Aceste substante se pot infiltra in mancare, daca o tii prea mult in recipiente de plastic. Rezultatul: efecte negative asupra sistemului endocrin. Incearca sa depozitezi alimentele in recipiente de sticla, material ceramic sau otel inoxodabil. E mai costisitor, dar mult mai sanatos!

4. Spalatul pe dinti imediat dupa masa. Dentistii recomanda intotdeauna sa te speli pe dinti la minimum 30 minute dupa ce ai mancat. De ce? Alimentele si bauturile( in special, cele foarte acide) au un efect negativ asupra smaltului dintelui, dar si asupra stratului de dedesubt (dentina). Miscarea periutei impinge acidul mai adanc si mai aproape de dentina. Acest lucru poate duce la o sensibilitate extrema si deteriorarea smaltului.

5. Folosirea repetata a sapunului antibacterian. Un numar mare de bacterii folositoare traiesc pe suprafata pielii, jucand un rol important in protejarea corpului. Daca folosesti sapunul antibacterian prea des, vei steriliza mainile, iar asta va crea oportunitati pentru bacterii daunatoare. Dermatologii recomanda utilizarea sapunului antibacterian pentru taieturi, zgarieturi si zgarieturi. Utilizeaza-l acest gen de sapun de maximum 2 ori pe saptamana!

6. Purtarea blugilor stramti. Cu toate ca reprezinta o moda, nu e tocmai sanatos sa porti astfel de blugi! Terminatiile nervoase ale pielii vor avea de suferit! Disconfortul e garantat, iar asta poate cauza probleme ale sistemului nervos. Mai mult, fluxul redus de aer de la nivelul picioarelor poate provoca mancarimi si furnicaturi; in cele din urma , se poate ajunge la amorteala.

7. Consumul excesiv de suc natural proaspat. Sucul de fructe proaspat stors este benefic numai in cantitati mici. In cazul anumitor boli, aceasta bautura poate provoca chiar leziuni grave in corpul tau. Spre exemplu, sucul de struguri nu este recomandat pentru supraponderali sau pentru cei care sufera de diabet zaharat. Mai mult, sucurile sunt alergeni puternici. Atentie cum dozezi sucul natural la copii: da-le cantitati mici! Inainte de toate, consulta pediatrul!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie...
Ai trecut de 50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In...
Sanatatea ta trebuie sa fie pe primul plan! Cu cat esti mai sanatos, cu atat iti reusesc...