Metode de tratare a cicatricilor provocate de acnee

Metode de tratare a cicatricilor provocate de acnee

Acneea este o afectiune dermatologica, care poate lasa cicatrici inestetice, dupa vindecare. Iata cum puteti trata acest tip de cicatrici:

1. Remedii naturiste

Mierea ajuta la tratarea cicatricilor lasate de acnee si a afectiunii in sine, reducand roseata si iritatiile de la nivelul pielii, datorita proprietatilor antibaceriene. Aplicati miere direct pe cicatrici, seara, inainte de culcare si indepartati-o cu apa calduta, dimineata.

Uleiul de maciese contine vitamine si antioxidanti, care va ajuta sa aveti o piele fina si neteda, vindecand cicatricile lasate de acnee, prin simpla masare pe zona afectata, de 2 ori pe zi.

Uleiul de cocos contine un tip de acid, care vindeca cicatricile lasate de acnee, prevenind, totodata, formarea unora noi. Aplicati acest tip de ulei, direct pe zona afectata, de 2-4 ori pe zi.

Gelul de aloe vera vindeca cicatricile lasate de acnee, daca este utilizat in mod frecvent, timp indelungat.

Aplicati cuburi de gheata pe zona afectata, pentru a reduce inflamatia si pentru a micsora vasele de sange, prevenind aparitia altor cicatrici si a decolorarii pielii, in timp.

Folositi ulei de masline ca si demachiant, pentru a indeparta impuritatile si sebumul in exces de la nivelul fetei. Masati usor uleiul si indepartati-l cu o carpa moale.

2. Tratamente medicale

Folositi creme fara prescriptie medicala, pentru a reduce roseata si decolorarea pielii si pentru a trata cicatricile lasate de acnee.

Mergeti al un control dermatologic si urmati tratamentul prescris de medic.

Apelati la tratametul cu laser de nivelare a pielii, care va va ajuta sa scapati de cicatrici, prin indepartarea mai multor straturi de piele moarta, de la nivelul fetei.

Incercati peeling-ul chimic, un tratament care foloseste solutii acide, pentru a exfolia stratul exterior al pielii, expunand pielea fina si neteda de dedesubt, care ajuta la tratarea cicatricilor lasate de acnee.

Incercati dermabraziunea, pentru a indeparta cicatricile, prin indepartarea straturilor de piele moarta, de la nivelul fetei, cu ajutorul unei perii rotative speciale.

Incercati chirurgia estetica, daca niciuna dintre metodele de mai sus nu da roade si cicatricile ramase in urma vindecarii acneei sunt grave.

3. Ingrijirea zilnica a pielii

Folositi crema de protectie solara, deoarece expunerea cicatricilor la soare poate duce la inchiderea acestora la culoare si la incetinirea procesului de vindecare.

Exfoliati-va zilnic pielea si cicatricile vor disparea de la sine.

Folositi produse speciale de ingrijire a pielii, pentru a evita iritarea sau decolorarea acesteia.

Nu va stoarceti cosurile si nu le decojiti pe cele pe cale de vindecare, deoarece pielea va avea de suferit si se vor forma cicatrici inestetice.

Hidratati-va in mod corespunzator, pentru a avea o piele sanatoasa si pentru a grabi procesul de regenerare a acesteia.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acneea chistica este un tip de acnee inflamatorie care provoaca formarea adanc sub piele a unor cosuri...
Te lupti cu o eruptie acneeica? Probabil ca simti multa frustrare si chiar jena. N-ar trebui sa...
Acneea afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Daca pana nu de mult, aceasta afectiune era...