Cum sa folosesti aplicatia Tango

Cum sa folosesti aplicatia Tango

Tango este o aplicatie de mesagerie pentru smartphone-uri( atat Android cat si iOS) dezvoltata de TangoME, Inc. in 2009. Aplicatia este gratuita, fiind foarte simplu de utilizat. A aparut ca unul dintre primii furnizori de apeluri video, mesaje text, partajare de fotografii si jocuri intr-o retea 3G. incepand cu 2018, Tango are peste 400 de milioane de utilizatori inregistrati.

Tango ofera video chat, voice calls si mesagerie instant (instant messaging), insa numai cu utilizatorii care dispun la randul lor de conturi verificate de Tango.

Cum sa configurezi aplicatia Tango:

1. Instaleaza aplicatia Tango pentru Android sau iOS. Deschide App Store (iOS) sau Play Store (Android) pe dispozitivul tau mobil, apoi:

- tasteaza Tango in campul de cautare;

- atinge aplicatia Tango din rezultatele cautarii;

- atinge Get(Obtine) sau Install(Instalare) , apoi urmeaza instructiunile pentru instalare.

2. Deschide Tango. Dupa ce ai instalat aplicatia, atinge pictograma acesteia de pe ecranul de pornire. Aplicatia va trece printr-un scurt proces de configurare.

3. Introdu numarul de telefon si apoi atinge Next(Urmatorul). Iti va aparea pe ecran optiunea Create you profile( Creeaza-ti profilul).

4. Alege o optiune pentru a crea un cont nou. Tango ofera doua optiuni pentru a incepe:

- Get from Facebook (Obtine prin Facebook) , adica conectarea la Tango prin intermediul contului de Facebook. Acest tip de inscriere faciliteaza conectarea cu prietenii tai de pe Facebook. Urmeaza instructiunile pentru a conecta Tango la Facebook.

- inscriere cu nume si adresa de mail. Introdu numele si adresa de e-mail in spatiile libere furnizate, apoi atinge Done(Terminat).

Cum sa efectuezi un apel video prin Tango:

1. Acceseaza fila Call(Apel). Aici, in partea superioara a ecranului, vei gasi o lista cu cele mai recente apeluri, inclusiv cele efectuate din aplicatia obisnuita pentru telefon.

2. Atinge New call( Apel nou). Aceasta sectiune se afla in partea de sus a ecranului.

3. Gaseste persoana de contact pe care doresti s-o apelezi. Deruleaza prin lista de contacte pana cand gasesti numele persoanei cu care doresti sa discuti prin chat video. Daca nu apare pictograma camerei video, inseamna ca respectiva persoana nu si-a configurat inca un cont Tango.

4. Atinge pictograma camera video de langa numele persoanei de contact. Tango va incepe imediat apelul video. Persoana pe care o apelezi va primi o notificare pe dispozitivul sau prin care va fi informata ca este contactata video. Odata ce va raspunde, vei putea auzi si vedea respectiva persoana.

5. Comenzi in timpul apelului. In partea de sus a ecranului, ai la dispozitie 3 pictograme:

- camera video: atinge pictograma pentru a activa/dezactiva partea video a apelului;

- microfon cu o linie pe interior: Din aceasta pictograma vei opri/reporni sunetul;

- camera cu sageti: aceasta are rolul de a comuta de la camera frontala la cea din spate si viceversa.

6. Experimenteaza functiile distractive. In timpul apelului, ai la dispozitie in partea de jos a ecranului cateva pictograme pe fundal rotund, dupa cum urmeaza:

- masca: atinge aceasta pictograma pentru a alege o masca pe care sa o porti pe chip in timpul apelului;

- figura de pisica: pictograma aceasta iti ofera posibilitatea de a alege un avatar care sa-ti inlocuiasca imaginea in apelul video. Vei vedea in continuare persoana cu care discuti, dar persoana respectiva va vedea avatarul ales de tine;

- controler de joc: atinge aceasta pictograma pentru a vedea o lista de jocuri pe care le poti accesa in timp ce esti in apel;

- fata zambitoare: aceasta pictograma iti ofera posibilitatea de a alege dintr-o varietate de autocolante(multe sunt animate);

- zaruri. De aici selectezi un filtru creativ pentru a schimba culoarea sau saturatia videoclipului;

7. Atinge pictograma telefon rosu pentru a inchide apelul. Apelul se va deconecta si vei reveni la ecranul principal Tango.

Cum sa gasesti persoanele de contact in aplicatia Tango:

1. Atinge fila Chat( se afla chiar in stanga filei Call). Aici vei gasi o lista cu prietenii tai care folosesc deja Tango. Aceasta lista a fost generata din contactele telefonului(si din contactele tale de pe Facebook, daca evident te-ai conectat la Tango prin Facebook).

2. Atinge Add friends( Adauga prieteni) in partea de jos a filei Chat. Daca doresti sa initiezi un apel video cu o persoana care nu apare in lista de contacte, va trebui sa o inviti la Tango. Nu vei putea apela video persoana pe care o inviti, pana cand aceasta nu va accepta invitatia. Daca persoana pe care doresti sa o apelezi are cont Tango, dar nu este listata in contactele tale, introdu adresa de e-mail sau numarul de telefon in caseta Cautare, apoi selecteaza profilul sau din rezultate. Atinge pictograma respectiva( e rosie si arata ca un avion de hartie ) pentru a-i trimite o cerere de prietenie.

3. Atinge Invite via SMS, e-mail, Whatsapp etc(Invita prin SMS, e-mail, Whatsapp etc) pentru a invita un prieten pe aplicatia Tango. Acum vei alege metoda prin care ii vei trimite prietenului tau o invitatie Tango, cum ar fi aplicatia de e-mail sau de mesagerie text.

4. Atinge aplicatia pe care doresti sa o utilizezi pentru a trimite invitatia. Optiunile variaza in functie de telefonul tau. Dupa ce ai facut alegerea, aplicatia se va deschide cu un mesaj de invitatie care este gata de trimis. Acest mesaj include un link pentru a descarca Tango.

5. Alege un destinatar si apoi atingeti Sent(Trimite). Nu vei putea trimite acestei persoane un apel video pana cand nu accepta invitatia ta si pana nu creeaza un cont Tango. Aplicatia te va anunta cand persoana respectiva va fi pe Tango.

Citeste si: Cum sa descarci continut video de pe Twitter

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii se raporteaza diferit la emoji-uri. Pe de-o parte ii avem pe cei care considera ca acestea...
Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala...
Inregistrarea unui videoclip pe telefonul mobil si incarcarea acestuia pe YouTube este o modalitate excelenta de a...