Ce este procura

Articol scris de Paul Manole
Ce este procura

Prin procura notarială se împuterniceşte de către o persoană, numită mandant, o altă persoană, numită mandatar, să încheie unul sau mai multe acte juridice în numele său.

Sunt necesare actul de identitate în original al persoanei care dă procura, acesta prezentându-se personal la sediul biroului notarial şi datele sau copie a cărţii de identitate a persoanei împuternicite, nefiind necesar să se prezinte la notariat.

În cazul în care obiectul  procurii va fi  înstrăinarea unor bunuri imobile, sunt necesare actele de proprietate în original.

Procura încetează în termenul prevăzut de părți. Dacă părţile nu au prevăzut un termen, procura încetează în 3 ani de la încheiere. De asemenea, mandantul (cel care a făcut împuternicirea) poate revoca oricând procura.

Costul unei procuri variază în funcție de tipul şi complexitatea acesteia.

Articol scris de

Paul Manole este notar asociat in cadrul Biroului Notarial Notas!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa-ti trimiti copilul minor in vacanta in afara tarii, fara sa mearga ambii parinti sau niciunul?...
Informatii utile despre ce este si la ce foloseste cadastrul si intabularea! Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea...
DIVORTUL - reprezinta desfacerea casatoriei datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti care fac...