Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna

Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna

Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot fi pregatiti pentru iarna in otet si umpluti cu zarzavaturi.

Ingrediente:

- ardei grasi
- pentru umplutura: radacinoase
- sare
- otet.

Mod de preparare:

1

Se aleg ardei grasi, nevatamati, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte.

2

Se taie ca fideaua varza, morcov, patrunjel, telina precum si frunza de telina.

3

Se freaca usor cu putina sare ca pentru mancare, se lasa sa stea acoperit o ora pana se inmoaie zarzavatul si se umplu ardeii.

4

Se asaza in borcane, iar deasupra se toarna apa fiarta cu sare si amestecata cu otet in proportie de 30 g sare si ceasca de otet la 1 litru de apa.

5

Se toarna fierbinte si ca sa nu plesneasca borcanul, se infasoara cu o carpa uda. Se capseaza borcanul ca sa stea inchis ermetic si se pastreaza la rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi...
Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu...
O reteta gatita in special vara sunt ardeii umpluti cu carne sau cu orez. Alte legume umplute...