Cum se conserva leusteanul pentru iarna?

Cum se conserva leusteanul pentru iarna?

Leusteanul este o planta aromata care da o savoare deosebita ciorbelor de porc, de perisoare sau de vita.

Deoarece leusteanul nu se gaseste pe piata pe tot parcursul anului, atunci cand nu il putem consuma in stare proaspata, leusteanul se congeleaza sau se usuca, asemeni patrunjelului verde.

Mod de pregatire :

Pentru uscare:

- se alege leusteanul ca pentru mancare si se intinde pe hartie, la un loc uscat (dar nu in soare) si se tine cateva zile pana se usuca.

- se pastreaza in camara, in saculet de panza. Se spala inainte de intrebuintare.

Pentru congelare:

- frunzele de leustean proaspete se introduc in pungi si se introduc imediat in congelator.

- se scot de la rece cu cateva minute inainte de consum si se taie marunt inainte de a fi adaugate la ciorbe.

Etichete: leustean, ciorbe, patrunjel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Leusteanul (Levisticum officinale ) este o planta aromatica, perena, folosita in bucatarie, dar si pentru ameliorarea unor...
Leusteanul se afla, probabil, in gradina oricarui gospodar roman! Ciorbele autohtone nu pot fi concepute fara aceasta...
Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie...